Škoda hlásí 20 milionů vyrobených aut

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Mladoboleslavská značka vyrobila už 20 milionů aut

  • Jubilantem se stalo nové SUV Škoda Karoq

  • Historicky nejúspěšnějším modelem značky je Škoda Octavia

Škoda Auto vyrábí automobily už od roku 1905, kdy z Mladé Boleslavi začal vyjíždět do světa Laurin & Klement Voiturette A. Nyní značka překonala historický milník 20 milionů vyrobených aut. Je jistě zajímavá náhoda, že jubilejní 20miliontý kus připadl podle oficiálního komuniké na kompaktní SUV Karoq, které právě vstupuje do prodeje a Škoda ho podporuje masivní kampaní.

Doporučujeme: Škoda Karoq vs. 7 dalších kompaktních SUV – Srovnání klíčových vlastností

„Dosažení 20 milionů vyrobených automobilů je zcela mimořádný milník v historii naší společnosti,“ říká v tiskové zprávě Bernhard Maier, předseda představenstva Škoda Auto. „V letošním roce míříme k dosažení nového výrobního a prodejního rekordu.“

Pětimilionovou metu Škoda překonala v roce 1991, tedy 86 po zahájení výroby. Na dalších pět milionů jí stačilo už jen 15 let (2006), do roku 2013 přibylo dalších pět milionů. Poslední milion k jubilejní dvacítce stihla Škoda vyrobit asi za tři čtvrtě roku, protože hranice 19 milionů padla teprve 19. prosince 2016.

Nejprodávanějším modelem značky je Škoda Octavia se šesti miliony kusů. Následují „čtyřmilionová“ Fabia a třetí místo v historických tabulkách patří Felicii s 1,3 mil. vyrobených kusů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?