Škoda neuhlídala elektrické SUV Enyaq. Špionážní fotky odhalují i interiér

05.03.2020
2 nové názory
Autor: Auto Express
  • Špionážní fotografie zachytily chystaný mladoboleslavský elektromobil Škoda Enyaq

  • Černé auto je částečně maskované, na jednom ze snímků je vidět také do kabiny

  • Elektromobil navazuje na koncept Vision iV, technicky bude mít blízko k připravovanému Volkswagenu ID.4

Špionážnímu fotografovi britského magazínu Auto Express se podařilo zachytit elektrickou Škodu Enyaq během testovací jízdy v běžném provozu. Jde zřejmě o vůbec první snímky modelu, který by měla automobilka představit běhemletošního roku. Ze snímků je patrné, že byly pořízeny v Česku, vzhledem k silnému dešti může jít o poměrně čerstvý materiál – takto pršelo v úterý.

Ačkoliv je auto poměrně dost zamaskované, odhaluje některé zajímavé detaily. Karoserie má svažující se střechu a navazuje tak na elektrický koncept Škoda Vision iV. Na fotografiích je dobře vidět čelní maska, která je zřejmě plná jen se znázorněným žebrováním. Uprostřed je prostor na senzory.

Audi Q4 e-tron je obdoba Škody Vision iV. Jen jde o koncept bližší sériové výrobě
Přečtěte si také:

Audi Q4 e-tron je obdoba Škody Vision iV. Jen jde o koncept bližší sériové výrobě

Jeden ze snímků zachycuje i kabinu vozu. Kromě řidiče, který přímo katastrofálním způsobem drží volant, je vidět tříramenný volant s vystouplými ovladači. Dominantu palubní desky tvoří velký displej multimediálního systému, ostatní údaje se zřejmě ukazují na menší obrazovce schované v malé kapličce před volantem.

Záď vozu je pořádně zamaskovaná, tvar zadních světel prakticky nelze odhadnout
Pohled do kabiny odhaluje ledabylého testovacího jezdce i velký displej uprostřed palubní desky

Enyaq je pro Škodu důležitý vůz. Půjde o první model z Mladé Boleslavi, který bude mít jen elektrický pohon. Auto stojí na koncernové platformě pro elektromobily MEB, se kterou jako první vyjede Volkswagen ID.3. Ostatně Enyaq bude blízkým příbuzným chystaného crossoveru VW ID.4 a Audi Q4 e-tron.

Podrobnější technické informace Škoda zatím tají. Nicméně podle zdrojů blízkých výrobci auto na fotkách i přes důkladné maskování do značné míry opravdu ukazuje, jak bude sériové provedení vypadat. A to včetně siluety, která tak docela neodpovídá studii Vision iV více střižené jako kupé.

Pavel (neregistrovaný)
Ten pán je pouhopouhá ostuda. Znám ho i z jiných stránek a moc nerozumím tomu, že náš nejvýdělečnější automobilový průmysl svěří byť i záměrnou prezentací nejnovějšího skvostu naší republiky někomu takovému. Doporučuji si najít bližší informace a svým způsobem zapochybovat o perspektivitě našich českých reprezentativních vozů v čele někoho takového.
Bagr (neregistrovaný)
Těšil jsem se na SUV Coupe, zde je i přes maskování vidět, že to opravdu SUV Coupe není, a že nás s Visonem iV tahali za nos. Děkuji, nechci.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?