Shell zabíjí, automobilky lžou! Klimatičtí extremisté narušili autosalon v Bruselu

3 nové názory
Autor: Redakce
  • Belgická policie zadržela 185 protestujících

  • Jedním z hlavních cílů demonstrantů se stal stánek společnosti Shell

  • Bruselský autosalon by letos mělo navštívit přes půl milionu lidí

Belgická police v sobotu zadržela v centru Bruselu 185 demonstrantů, když skupina na ochranu životního prostředí Extinction Rebellion uspořádala na bruselském autosalonu protest proti roli automobilového průmyslu a jeho podílu na emisích CO2.

Protest proběhl jen několik dní poté, co Evropská komise představila svou vizi, jak financovat stěžejní projekt Green Deal, jehož cílem je, aby se státy Evropské unie prostřednictvím transformace automobilového průmyslu staly do roku 2050 emisně neutrální.

Christophe Meierhans, současný stoupenec a bývalý mluvčí Extinction Rebellion uvedl, že se skupina zaměřila na automobilový průmysl, protože jeho představitelé „v minulosti řekli hodně lží s cílem prodat více aut.“

Komentář: Direktivní „zelená“ politika EU hrozí vyvolat hospodářský kolaps. Jde o víc než jen o elektroauta
Přečtěte si také:

Komentář: Direktivní „zelená“ politika EU hrozí vyvolat hospodářský kolaps. Jde o víc než jen o elektroauta

Jeden protestující, jenž si tvář pomaloval černou barvou, skandoval s odkazem na ropnou společnost Royal Dutch Shell hesla typu „Shell zabíjí“ a následně si lehl před její stánek, přičemž se ostatní demonstranti s maskami v podobě loga společnosti shromáždili okolo něj. Demonstrující byli policií rychle odvedení a pracovníci bezpečnostních služeb na krátko zamezili návštěvníkům vstup na stánek. Později demonstranti před branami areálu výstaviště sehráli scénu, při které si lehli na zem a předstírali mrtvé. I v tomto případě zasáhla policie.

Deset dní trvajíc Bruselský autosalon je největší akcí tohoto druhu v Belgii a organizátoři letos očekávají přes půl milionu návštěvníků.

milanmid (neregistrovaný)
NECHAT TY NEMOCNÉ MAGO..Y VE SPODNÍM PRÁDLE !!!!!VEŠKERÉ OBLEČENI ZANECHÁVÁ UHLÍKOVOU STOPU !!!TAK BY JE ASI MĚLI OKAMŽITĚ ZAVŘET DO MAGORIE
Petr (neregistrovaný)
Jsou to všichni oslové,poslouchají nějaké Gréty a úředníky z Bruselu,že jediné to pravé je elektrické. To je blbost. Elektřiny bude díky zavřeným jaderkám a uhelným elektrárnám stále méně a jediné řešení je zemní plyn,kterého je ještě na 300 let. Akorát v USA a podplaceným úředníkům v Bruselu nejde plyn pod nos. Potřebují pomoci ekonomice v USA,která krachuje a pád výrobce Boeing a pád prodeje plynu do Evropy ještě dál poškodil ekonomiku v USA.Prodej těch jejich elektrokrámů Tesel jim stejně nepomůže!
jenicek54 (neregistrovaný)
já bych takové šílence nechal chodit pěšky, žádné auto , autobus, motorka , vlak napájený elektřinou z uhelných elektráren, domov bez topení
  • Našli jste v článku chybu?