Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Sedm největších mýtů, které mezi lidmi kolují o elektromobilech. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
František (neregistrovaný)
Článek je neumělou kompilací problémů skutečných i virtuálních. Například úder blesku, nebo myčku asi nikdo v úvahách neřeší, naproti tomu dojezd je problém klíčový. V médiích je často podceňován, potlačován jako podružný a naopak je až fanaticky vyzdvihováno třeba zrychlení, nebo kroutící moment. Přitom to jsou parametry, zajímající několik procent nadšenců. Pokud chci utratit milion a víc za auto do města, za druhé auto v domě a nemám problém s permanentní starostí o stav nabití, pak je auto na baterky jasná volba. Já jsem uživatel, který má auto na cestu do práce, na okresky, na dálnice, na nákupy, na dovolenou, na tahání vozíku s materiálem, na odtah nepojízdného kamaráda s autem, na tahání přívěsu s lodičkou, na... prostě pro život, na vše. Jednou za měsíc tankuju asi polovinu nádrže, opět do plna. Pokud není čas, nebo nálada, nevadí, natankuju za týden. Utratím měsíčně asi 1500 Kč za všechny jízdy. Bez nervů, bez starostí. Může mi někdo říct, proč bych měl denně nabíjet po nocích v garáži a mít stažené půlky, jestli dojedu..?