Scania zaručuje delší dobu provozuschopnosti pro autobusy

přidejte názor
Autor: Redakce

S ohledem na úspěch flexibilní údržby Scania nabízené od roku 2016 pro nákladní vozidla Scania nyní stejnou službu nabízí i pro autobusy a autokary nové generace.

Každý autobus se používá odlišně a poskytuje jedinečná data v reálném čase. Na základě provozních faktorů, jako jsou spotřeba paliva, počet ujetých kilometrů a rychlost, může společnost Scania vytvořit optimální plán údržby. Scania nepřetržitě monitoruje provozní data konkrétního vozidla, což umožňuje s velkou přesností určit, kdy je na něm třeba provést různé úkony v rámci údržby.

Flexibilní údržba také účinně kombinuje různé prohlídky a preventivní údržbu tak, aby se prodloužila doba, kdy je vozidlo v provozu a generuje příjem. Lze tak minimalizovat neplánované návštěvy servisu mezi plánovanými prohlídkami, což také usnadňuje práci dispečerům dopravy.

Díky flexibilní údržbě Scania je plán údržby modularizován a průběžně aktualizován na základě provozních dat z vozidla. Produktivita se tak maximalizuje a narušení denního provozu se minimalizuje. Základem pro tuto službu jsou připojená vozidla, monitorovaná prostřednictvím Scania Fleet Management, a servis vozidel prováděný v některém z 1200 zapojených servisů Scania. Díky téměř 100 000 smluv na flexibilní údržbu nákladních vozidel po celém světě může Scania vycházet ze získaných zkušeností při vytváření své nové služby pro autobusy a autokary.

 „Provozovatelé autobusů a autokarů mohou těžit z lepšího provozního využití autobusů, menšího počtu návštěv v dílně a potenciálního snížení počtu náhradních autobusů,“ říká ředitelka produktového managementu a předprodeje pro autobusy a autokary Scania Karolina Wennerblomová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?