Nové BMW M3/M4 s obřími ledvinami je připraveno. Ještě si na něj ale počkáme

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Masivní maska chladiče ve tvaru ledvinek konceptu BMW Concept4 je „tváří“ nové M3/M4

  • Představení generace G30 by se mělo uskutečnit za rok ve Frankfurtu

  • Do prodeje se M3/M4 dostanou zkraje roku 2021

  • Vzniknout má také puristická verze s pohonem zadních kol a manuálem

Pokud jste minulý týden při pohledu na špionážní fotografii nového BMW M3/M4 jen těžce lapali po dechu v naději, že se jedná o novinářskou kachnu, máme pro vás špatné zprávy. Automobil s obrovskou maskou chladiče ve tvaru ledvinek je skutečně nové BMW M3/M4. Australským novinářům to potvrdil šéf BMW M Markus Flasch.

Nová genrace BMW M3/M4 je už hotová. Představí se příští rok ve Frankfurtu
Šéf BMW M potvrdil, že na dvojici unikých snímků skutečně jsou nové BMW M3/M4

Podle slov hlavního manažera BMW M je vůz na fotce kompletně dokončený předprodukční model, který se oficiálně představí až v roce 2020 na frankfurtském autosalonu a na trh přijde až začátkem roku 2021.

Flasch také potvrdil dřívější neoficiální informace ohledně typu pohonu. BMW M3/M4 generace G30 skutečně vznikne jako čtyřkolka, ale manuální převodovka v nabídce zůstává. Oficiálně prý ještě není nic potvrzeno, ovšem Flasch zástupcům serveru Carsales.com na jihoafrickém festivalu BMW M Festival v Kyalami prozradil, že pravděpodobnost dvou typů pohonu a dvou převodovek je velmi vysoká. Měly by však mít jiné výkony.

Mnichovská továrna BMW je unikát sevřený městem. Auta proto vyrábí v několika patrech
Přečtěte si také:

Mnichovská továrna BMW je unikát sevřený městem. Auta proto vyrábí v několika patrech

Pohon bude obstarávat stejný řadový šestiválec 3,0 l jako v případě BMW X3 M a BMW X4 M. I výkon by měl zůstat zachován. To znamená, že základní provedení nabídne 353 kW, Competition pak 375 kW. Jak to bude s puristickou verzí s pohonem zadních kol a manuálem není jisté, nicméně se očekává výkon shodný se současnou M3/M4 Competition, tedy 331 kW.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?