Vlákno názorů k článku Roušky musíte nosit i v autě, tvrdí ministr zdravotnictví. To je ale špatně od Cervanová Ivana - Napadá mě taková poznámka:pojedu sám v autě bez...

Cervanová Ivana (neregistrovaný)
Napadá mě taková poznámka:pojedu sám v autě bez roušky a budu již nakažen.Celý prostor auta zadýchám aerosolem prosyceným nákazou.Při vystupování otevřu dveře na parkovišti mezi ostatními řidiči a část nakaženého vzduchu se vyvalí ven..není to důvod pro nošení roušek i v autě?Ta rouška by většinu nákazy zachytila..
Michaela (neregistrovaný)
Pán Ivana jistě myslel, když pojede nakažený, ale ještě o tom nebude vědět. Těch virů v tom autě zanecháte obrovské množství i s použitím roušky. Virus tu běžnou roušku bez problémů proletí, zejména, pojedete-li s jednou rouškou déle než 20 minut. M.
Honza (neregistrovaný)
Ty vosle, až bude probíhat testování tak, jak má, tak se můžem na tohle téma bavit. Prvnch pár dní máš prd a né příznaky, ani nevíš, že ti něco je, ale nakazit už můžeš. Jak správně uvádí Pau, hromada lidí nemá příznaky vůbec. Takže až tvuj milovanej Bureš se svym podržtaškou Vojtěchem zajistěj plošný testování, pak můžou vyhrožovat pokutama.
Petr Žárský (neregistrovaný)
Nezachytila, pač nefunguje. Fungujou jen atestovaný respirátory. Kdyby fungoval "hadr na držce" jak tady jedna "chytrá" pani poznamenala tak tady neni taková pandemie jaká tu nebyla 100 let. Nebo si vážně myslíte že obyčejná látka přepere vir se kterým se celá planeta pere půl roku a furt prohrává?
Anonymous (neregistrovaný)
Mluvíte mi z duše. Dle WHO navíc jsou roušky nesmyslné i venku, pokud dodržujete social distancing. O tom se u nás nemluví vůbec. Jen se zamyslete. Pokud virus volně lítá ve vzduchu... (kam jste ho treba bez rousky prskl), projde clovek s rouskou, nejenze jeho rouska neuchrani, ale i kdyby uchranila, ma to na cele a ve vlasech, prijde domu, tam tim zamori domacnost a stejne to skonci v jeho plicich. Vlada rozumi hovnu a misto planovani scenaru oziveni spolecnosti bez velkych ztrat na zivotech zakazuje a pokutuje. Je to to nejjednodussi, co vlada muze udelat. Premyslet uz je slozitejsi.
Tomáš (neregistrovaný)
Pokud nemáte roušku na úrovni FFP3 tak virony v podobě aerosolu stejně vůbec nezachytí. Standardní roušky pod standardem FFP3 jsou účinné jen proti kapénkovému přenosu, ne proti samostatným vironům které vydechnete do vzduchu, ty jsou příliš malé na to aby je taková rouška zachytila. Upřímně je sice fakt že rouška je lepší než nic ale ty roušky co nosí 99% lidí jsou prakticky stejně k ničemu, je to jen placebo a snaha vlády maskovat svou neschopnost vydáváním alespoň nějakého opatření i když zcela nesmyslného. Nemluvě o tom, že většina lidí stejně neumí s rouškou manipulovat (pokud má látkovou tak ji na denní bázi nevyvařuje, nematlat si po obličeji když si roušku sundávám atd. atd.)