Vlákno názorů k článku Roušky musíte nosit i v autě, tvrdí ministr zdravotnictví. To je ale špatně od Věra - Mě při řízení rouška vadí. Mám plastová skla...

Věra (neregistrovaný)
Mě při řízení rouška vadí. Mám plastová skla v brýlích a ta se mlží, ať dělám co dělám. A taky mám pocit, že periferní vidění je v roušce horší. Tak než riskovat nehodu, budu radši jezdit bez roušky.
Věra (neregistrovaný)
Nevím jakou roušku máte Vy, ale já mám jen doma šitou. Aby mi rouška seděla, použila jsem plíšek od toustového chleba a ani to nezabránilo mlžení skel. Ráda bych také měla kvalitní roušku, ale bohužel ji nemám a ani nevím kde ji sehnat. Poradíte?
Petr (neregistrovaný)
Pracuji u stroje s měřidly,úhloměrem,posuvkou,výkresy a od té doby co musíme nosit roušku to bylo peklo,nosím brýle,stále se mlží,nic nevidím,nic neudělám pořádně...Tak jsem si trochu pomohl.Z dobře ohebnèho drátu(našel jsem měděný,silný asi 2mm z nějaké elektrické cívky)jsem uštípl asi 10cm dlouhý kus a na obou koncích kleštěma ohnul jakoby očka.Drát jsem zformoval přez nasazenou roušku rukama na nose a obličeji aby seděl a těsnil.Pak jsem do oček na konci drátu přivázal asi 10 cm slabé(kloboukové)gumičky,abych si ten vytvarovaný drát mohl nasadit na hlavu.Takže nandám roušku a přez horní kraj roušky nasadím vytvarovaný drát opatřený gumičkou aby držel..funguje to,mám pokoj,je to trochu opičárna,ale co se dá dělat
Mirin (neregistrovaný)
Tak,prosím,zkuste řídit ráno,když je venku -10st.,než se auto vytopí.Já nosím těsnící respirátor a brýle se mi taky mlží prostupujícím teplem a vlhkostí přes stěnu respirátoru. Ono ne každý používá auto až po obědě,když už je teplo.
Petra R (neregistrovaný)
Děkuji, už to tu jednou zaznělo. Roušky snižují schopnost periferního vidění. To je jako důvod neřídit v roušce myslím dostačující. Vystoupí-li někdo z auta a s ním i vir, měl by dodržovat distanc (i v parkování - počkat až druhý zaparkuje a odejde a pak klidně zaparkovat vedle něj) a před vystoupením si nasadit roušku.