Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Roušky musíte nosit i v autě, tvrdí ministr zdravotnictví. To je ale špatně. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Tomáš (neregistrovaný)
Pokud nemáte roušku na úrovni FFP3 tak virony v podobě aerosolu stejně vůbec nezachytí. Standardní roušky pod standardem FFP3 jsou účinné jen proti kapénkovému přenosu, ne proti samostatným vironům které vydechnete do vzduchu, ty jsou příliš malé na to aby je taková rouška zachytila. Upřímně je sice fakt že rouška je lepší než nic ale ty roušky co nosí 99% lidí jsou prakticky stejně k ničemu, je to jen placebo a snaha vlády maskovat svou neschopnost vydáváním alespoň nějakého opatření i když zcela nesmyslného. Nemluvě o tom, že většina lidí stejně neumí s rouškou manipulovat (pokud má látkovou tak ji na denní bázi nevyvařuje, nematlat si po obličeji když si roušku sundávám atd. atd.)