Rolls Royce Wraith a Dawn Adamas Collection: Limitovaná edice pro milovníky uhlíku

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Adamas Collection je speciální edice vycházející z provedení Black Badge 

  • Vznikne 40 exemplářů modelu Wraith a 30 kusů modelu Dawn 

  • Rolls-Royce přidal uhlík ve formě karbonových vláken, ale také ve formě diamantů 

  • O ceně se u těchto aut nemluví 

Modely Wraith a Ghost Black Badge byly představeny před více než dvěma roky na autosalonu v Ženevě, aby na podzim roku 2016 dorazil první exemplář do České republiky. Teď se Rolls-Royce k tomuto provedení vrací. Limitovaná edice Adamas Collection modelů Wraith a Dawn vychází právě z varianty Black Badge. O co jde? O uhlík.

Doporučujeme: Rolls-Royce Wraith Black Badge dorazil do České republiky. Má speciální karbon a posílený dvanáctiválec

Slovo Adamas odkazuje do řečtiny. Znamená kromě jiného „neporazitelný“, „nepřemožitelný“, ale také byl tímto slovem označován diamant, což je jedna z forem uhlíku. Právě na tento prvek Rolls-Royce u své nové edice odkazuje. Například tím, že vůbec poprvé v historii vyrobil sošku Spirit of Ecstasy z karbonu. Jak je u značky zvykem, je to velice složitý a pomalý proces. Soška samotná se skládá z 294 vrstev uhlíkového vlákna a navíc stojí na speciálním titanovém základu.

Další formu uhlíku najdete v interiéru. Znak symbolizující nekonečno, který se nachází pod hodinami na palubní desce, je vykládaný 88 černými diamanty. Ty ovšem nejsou přírodní, ale vznikly v laboratoři. A konečně na uhlík odkazuje u modelu Wraith ještě jedna zajímavá věc. Optická vlákna, která u běžných verzí různých modelů Rolls-Royce vytváří na stropě hvězdné nebe, jsou zde přeskládána tak, aby vytvořila strukturu uhlíku. Celkem Wraith používá 1340 optických vláken. Dawn tento prvek logicky nemá, protože jde o vůz se stahovací střechou.

Doporučujeme: Jedinečný Rolls-Royce Sweptail aneb Když nevíte, co s hromadou peněz

Kromě všeho zmíněného také u této edice najdete všechny ty samozřejmosti jako nejjemnější kůži, prvotřídní komfort nebo dvanáctiválec pod kapotou, přesně jak to známe od jiných modelů Rolls-Royce.

Zájemci by neměli otálet, protože v edici Adamas Collection vznikne pouze 40 exemplářů modelu Wraith a 30 kusů modelu Dawn.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?