Renault Trucks D a D Wide s novým interiérem

přidejte názor
Autor: Redakce

Renault Trucks uvádí na trh svoji řadu distribučních vozidel v modelové verzi pro rok 2020. D a D Wide nabízí nový, pohodlný a ergonomický interiér kabiny, nové bezpečnostní prvky a aerodynamické vybavení.

Renault Trucks inovoval design interiéru. V modelové verzi 2020 nabízí novou přístrojovou desku s novým volantem a černobílým přístrojovým štítem. Pro usnadnění práce řidiče byla do interiéru přidána řada prvků, jako jsou držák na tablet, druhý držák na telefon a dva USB-C porty. Vozidla jsou vybavena novým rádiem, které je kompatibilní s digitální pozemní rádiovou síti DAB+.

Za příplatek je připravena výbavová sada Comfort, která obsahuje kožený volant, sedadlo řidiče s bočním vedením, další úložné prostory, druhý držák telefonu a střešní okno (pouze u D Wide). 

Pro větší bezpečnost jsou D a D Wide standardně vybaveny adaptivním tempomatem ACC, který umožňuje automaticky udržet bezpečnou vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla pro plynulejší jízdu v hustém provozu a současně snížit únavu řidiče. Lepší viditelnost zajišťují zadní LED světla. Příplatková sada Protect přidává zadní LED světla, systém pro pomoc při rozjezdu ve svahu, prosklenou spodní část dveří u spolujezdce a zvukovou signalizaci zpětného chodu  pro zvýšení ochrany účastníků silničního provozu.

Modely řady D jsou pro další zvýšení efektivity a produktivity standardně vybaveny telematickou jednotkou TGW 4G, a jsou tak kompatibilní se systémem pro správu vozového parku Optifleet. S Optifleet se provoz vozidla řídí v reálném čase, což znamená, že hlavní položky nákladů jsou plně pod kontrolou. Správci vozových parků mohou pomocí modulu Optiflleet check sledovat spotřebu svých vozidel a s modulem Optifleet Map lokalizovat jejich polohu.

Pro maximální produktivitu Renault Trucks nabízí i inteligentní technologie Fuel Eco, jako například nastavitelný střešní spoiler, automatické zastavení motoru po třech minutách, blokovaný režim power, funkci Optiroll, optimalizovaný software převodovky Fuel Eco a vypínatelný kompresor vzduchu (pro motory DTI 11).

Vozidla jsou poháněna hospodárnými vznětovými motory Euro 6 Step D, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Motory jsou kompatibilní se syntetickým palivem XTL i s bionaftou. Vozidla distribuční řady v modelové verzi 2020 jsou k dispozici také s pohonem na stlačený zemní plyn (D Wide CNG) a v plně elektrické verzi (D a D Wide Z.E.).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?