Tomas (neregistrovaný)
Ano mám tolik objednávek že nestíhám vyrábět a to znamená VYLOŽENE EXISTENČNÍ POTÍŽE... hahaha asi plky výrobců Smrado dieslů, jo kéžby koncern měl zákazníky co by na své aoto byli ochotni čekat 3 avíce let.... nedostižný vlhký sen :D:D:D
Ladis (neregistrovaný)
Ten problém je, že Tesla NENÍ schopná dodat objednané vozy, kterých je na poměry automobilek malinko. Což všichni ostatní výrobci bez problémů splní.... :-) A jejich existenční potíže vyjádřené obrovským dluhem i přes masové dotace a "investice", které se spíš staly dary jsou všeobecně známé.
Zdeněk (neregistrovaný)
Pár set tisíc objednávek není takový množství, aby se na auto muselo čekat 3 roky (pokud se nejedná o supersporty atd). Takže to, že nestíhá vyrábět i pár aut je velká existenční potíž u velkosériového auta jako je model 3. A najednou je z vlhkého snu noční můra. :-)
toja (neregistrovaný)
jak udělat z velkého zájmu a závisti malých lidiček článek o tom, že poptávka je vlastně špatná :-D kolik jste dostali nafty za tento IQ tykve článek? :-) tohle je má poslední návštěva této parodie na "novinařinu" :-)
Zdar (neregistrovaný)
Sory ale tohle je teda objevny clanek jak prase. Prosimvas, jeden takovy clovek co si teslu rezerovavl 31.3.2016 jeste pred prezentaci a ted mu sviti termin dodani “Early 2019”, jsem ja. A mam snad z toho velkou hlavu? Lol, vubec. Klidne pockam jeste dalsi 3 roky. Ze roste konkurence pro Teslu? Z ktereho patra si spadl na hlavicku? Myslis ty maloserie elektormobilu co dojedou 200km a vytobi se jich max par desitek tisic kusu za rok? Bez site Superchargeru s nima muzes jezdit tak akorat kolem komina. Tak nekup si auto za mega na nakupy. Konkurence pro teslu zatim NEEXITUJE ani vzdalene. To vi kazdy kdo se o EV trochu zajima a jen o nich nezvatla. Momentalne se TM3 stala nejprodavanejsim strednim luxusnim vozem v USA(ze vsech vozu, ne jen EV) a vyroba roste raketovym tempem, to mluvi za vse. Recenze jsou skvele a zastup rezervaci jim spis roste nez klesa. O tomhle ostatni automobilky jen sni. Tyhle clanky o “problemech tesly” jsou jen vlhke sny nevzdelane zastydle pubertalni luzy co “ma radsi manual nez automat prece, a auto musi byt hlucne jinak to neni auto”, co o tesle vi hovno nebo shorteru na burze kterych ma tesla nejvetsi mnozstvi ze vsech akcii.
Michal (neregistrovaný)
@Tomáš: Ono 500 000 objednávek není zas tak mnoho - tolik aut prodá koncern VW za 3 týdny. A VW na každém voze vydělá, zatímco Tesla na každém dosud prodaném voze prodělala. A to je i důvod, proč se velké automobilky nehrnou do elektroaut - zatím se na nich nedá vydělat. Pak se takový sen mění v černou můru, nehledě na to, že třeba v Norsku poklesl prodej Tesly na nulu, protože od letošního roku už nejsou dotace na elektroauta. A tak to možná bude všude po světě, až dotace pro elektrovozy nebudou. Ano, Musk je génius co se týká vysávání pobídek a dotací, ale i tak...
Michal B (neregistrovaný)
Hlavním přínosem Muska je to, že s něčím začal; od stávajících koncernů bychom se asi nedočkali nikdy, protože na těchto změnách rozhodně zájem nemají ... A co se týká pobídek a dotací, tak proč ne - je přece v zájmu nás všech (tedy krom Ruska a OPEC), aby se omezila spotřeba ropy.