Právě vychází časopis Motocykl 3/2018

přidejte názor
Autor: Redakce
  • První testy: Honda Gold Wing 2018, H-D Sport Glide 2018
  • Představení: Yamaha MT-07 2018, Honda Africa Twin AS 2018
  • Srovnávací test: nakedy střední třídy
  • Fotostory: zákulisí Dakaru pohledem fotografů  

Cestovní koráb Honda Gold Wing je definicí luxusu na dvou kolech už odnepaměti. Dlouhá doba uběhla také od jeho poslední modernizace, a tak jsme s velkým očekáváním vyrazili do Texasu vyzkoušet kompletně inovovaný model.

001_TITULKA_33.indd

Harley-Davidson provedl velkou rošádu v modelové řadě Softail, jejímž výsledkem je mimo jiné nový univerzál Sport Glide. Dá se do jedné krabice úspěšně sbalit cestovní motocykl a stylový cruiser? To jsme zjišťovali pod vrcholem sopky Teide na kanárském ostrově Tenerife.

MT-07

Další horkou novinkou letošní sezony je Yamaha MT-07, která prošla revizí podvozku a lehkým faceliftem a jako první z českých motomédií se na ní svezla redakce časopisu Motocykl.

GW HD Sport Glide

Prezentací na okruhu ve Valencii začala nová éra boloňských superbiků, a ani u toho jsme nesměli chybět. Ducati V4 Panigale se od loňského dvouválce na pohled moc neliší, zato jízdní vlastnosti, to není jiná liga, ale úplně jiný sport. Který bude letos ideálním kandidátem v kategorii nakedů střední kubatury? Ve srovnávacím testu změřily síly Ducati Monster 821, Triumph Street Triple RS a Suzuki GSX-S750 a výsledek odpověděl na otázku, zda jsou lepší dva, tři, nebo čtyři válce.

nakedy Panigale

Honda Africa Twin nás o svých kvalitách přesvědčila v testech už několikrát. Jak je na tom toto legendární cestovní enduro po 50 000 ujetých kilometrech? Rozebrali jsme jej do posledního šroubku a podívali se dovnitř. Stejně rychle jako technika motocyklů jde dopředu také vývoj pneumatik. Nové univerzální obutí Michelin Road 5 nás příjemně překvapilo ve všech směrech, především však svým chováním na vodě.

50Africa Twin Michelin

Nejznámější přírodní okruh na ostrově Man klade extrémní nároky na závodníky i jejich techniku. Čím vším se liší BMW S 1000 RR TT našeho jezdce Kamila Holána od sériového modelu a na kolik peněz taková proměna v závodní bike vyjde? Proč se vlastně svět roadracingu točí zrovna kolem malého ostrova mezi Velkou Británií a Irskem? A jak vypadá rallye Dakar očima českého týmu profesionálních fotografů? To vše a mnoho dalších zajímavých informací se dočtete v březnovém čísle časopisu Motocykl. Zastavte se pro něj na našem stánku v Brně, kde právě začíná výstava Motosalon!

Dakar Racebike

MOTOCYKL 3/2018 vychází ve čtvrtek 8. března.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?