Policie převzala 10 Audi S6, které budou „na parádu“. Staré A6 začnou pomáhat a chránit

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Policie si nadělila pod stromeček 10 exemplářů Audi S6

  • Audi S6 disponuje osmiválcem o výkonu 450 koní

  • Výkonnější automobily česká policie ve své historii ještě neměla 

  • Jeden vůz vyšel na 2,1 milionu korun 

  • Nové S6 nahradí staré A6 3.2 FSI. Ty budou dále používány pro dohled nad silničním provozem 

Zdá se, že čeští policisté byli letos opravdu velmi hodní. Nejenže si pod stromeček nadělili historicky největší flotilu motocyklů pořízených za peníze vybrané v rámci povinného ručení od řidičů, jako bonus přidali ještě deset exemplářů Audi S6. Takto výkonné stroje česká policie ve svých rukou ještě nikdy neměla.

Doporučujeme: Dopravní policie si pořídila 135 nových motocyklů BMW. Nákup opět zaplatili řidiči

Deset kusů Audi S6 bude využíváno především jako doprovod pro zahraniční delegace. Jen pro představu, v roce 2016 doprovázeli policisté 81 zahraničních delegací. Dříve k tomuto účelu používali staré Audi A6 3.2 FSI, které budou novými S6 nahrazeny. Vysloužilé A6 ale své působení ve státních službách neukončí. Zamíří do flotily dopravní policie. Ta je použije jako nástroj pro „dohled nad silničním provozem“.

Aktuální Audi S6 je osazena přeplňovaným čtyřlitrovým osmiválcem o výkonu 331 kW (450 k). Zrychlení z nuly na 100 km/h je otázkou 4,6 s a nejvyšší rychlost je u standardní verze omezena na 250 km/h. Policie zaplatila za deset exemplářů (včetně dalšího vybavení) 21 770 230 Kč. Oficiální ceník začíná částkou 2 027 900 Kč.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?