Peugeot 308 prošel modernizací. Hlavní novinkou je digitální přístrojovka ve stylu 208

11.06.2020
přidejte názor
Autor: Peugeot
  • Francouzský hatchback nižší střední třídy Peugeot 308 prošel už několikátou drobnou modernizací

  • Pro rok 2020 mu firma přidala digitální přístrojový štít, který už mají modely 208, 2008 nebo 508

  • Nová jsou také barevná provedení nebo bohatší výbava

Peugeot 308 se v současné generaci vyrábí už sedm let a tak řada příznivců značky očekávala příchod nového modelu. Hatchback nižší střední třídy ale zatím dostal jen modernizované provedení pro rok 2020, které ale snadné na první pohled rozeznat od starších verzí.

Co se týče zevnějšku, tam se měnila snad jen barevná provedení. Novinkou je modrý lak Vertigo (na obrázku). Další specialitou je fakt, že od verze Allure mohou dostat 16“ litá kola speciální diamantový výbrus a na vybraných trzích bude k mání také nový design 17“ disků Boca. V top výbavě si je pak možné připlatit za balíček Black pack, který promění většinu chromových prvků v černé díly, ať už jde o lišty kolem oken, masku chladiče nebo logo.

Videodojmy: Obhájí Peugeot 2008 pozici nejoblíbenějšího malého SUV i v druhém vydání?
Přečtěte si také:

Videodojmy: Obhájí Peugeot 2008 pozici nejoblíbenějšího malého SUV i v druhém vydání?

Největší změna se odehrála v kabině. Aby nebyl Peugeot 308 pozadu za svými stájovými sourozenci, jako jsou nový Peugeot 2008 nebo 208, dostal i on digitální displej místo klasických analogových přístrojů. Obrazovka o velikosti 10 palců nabídne hned několik režimů zobrazení podobně jako právě u menších modelů francouzské automobilky.

Peugeot 308 Přístrojový štít i-Cockpit nahrazuje klasické budíky, kabina tak působí moderněji

Model chce proti konkurenci, do které se počítá hlavně Volkswagen Golf, bojovat i bohatou výbavou. Vyrábět se buder ve francouzské továrně v Sochaux.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?