Ohlédnutí za Techno Classica 2018: Od Trabanta po neuvěřitelně drahé rarity

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Letošní ročník Techno Classica Essen byl jubilejní třicátý 

  • K vidění bylo přes 2700 aut, která jste si zároveň mohli pořídit 

  • Na své si přišli jak zájemci o lidovou klasiku v podobě Trabantu nebo Wartburgu, tak příznivci drahých specialit 

Minulý týden proběhla v německém Essenu prodejní výstava klasických automobilů Techno Classica. Letošní ročník byl jubilejní třicátý. Pokud jste si do Essenu našli cestu, určitě potvrdíte, že rozhodně bylo na co se dívat. Pokud ne, poslouží vám přiložená galerie, kde ale najdete pouze menší část vystavených exemplářů.

Techno Classica je totiž obrovská akce. Oficiální zdroje hovoří o více než 2700 automobilech, které bylo možné nejen obdivovat, ale také rovnou koupit. Ceny ovšem nebyly nikterak lidové. Zřejmě nejlevnějším vystaveným autem, jaké jsme našli, byl užitkový Fiat Uno za nějakých šest tisíc eur. Opačný případ stál na stánku Brabusu. Ten zde nabízel dva exempláře Mercedesu-Benz 300 SL za těžko uvěřitelných 1 890 000 eur.

Doporučujeme: Škoda Trekka a Škoda Kodiaq — Takhle vypadá rozdíl více než 50 let v praxi (galerie)

Na výstavě se prezentovalo také několik automobilek. Třeba koncern Volkswagen ukázal, že ho už kdysi v minulosti zajímaly alternativní pohony a elektromobily. A tak zde parkoval například Seat Toledo Électrico Olímpico z roku 1992 nebo o dvacet let starší Volkswagen Elektrotransporter. Škoda přivezla kromě jiného Trekku, u Mercedesu samozřejmě nemohla chybět třída G, Jaguar vystavil nově postavený E-Type Reborn a Volvo poprvé v Evropě ukázalo kupé P1800, se kterým jezdil Roger Moore.

Další zajímavé automobily najdete v přiložené galerii:

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?