Lynk & Co 02: Tajemný prototyp českých silnic byl odhalen. Vyrábět se bude v Belgii

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Levnější automobilová značka koncernu Geely ukázala model 02

  • Tento vůz jste mohli potkat jako maskovaný prototyp také na českých silnicích 

  • Základem automobilů Lynk & Co je konektivita, o technice se nemluví 

  • Příští rok se tyto automobily objeví také v Evropě, vyrábět se budou v Belgii 

Značka Lynk & Co má být levnější alternativou k automobilce Volvo. Před časem ji založil mateřský koncern Geely, kam obě zmíněné značky patří. V nedávné minulosti už byl představen crossover 01 a sedan 03, teď přichází oplastovaný hatchback 02.

Firma Lynk & Co novinku oficiálně odhalila v Amsterdamu, kromě fotografií ale nebyly zveřejněny žádné další informace. Tedy pokud nebudeme počítat naprosto obecné fráze o sebejistém postoji a neuvěřitelné konektivitě, která má být základem automobilů této značky. Nejzajímavější skutečností na novince s označením 02 tak zůstává fakt, že jste ji v minulosti mohli potkat coby maskovaný prototyp také na českých silnicích.

Doporučujeme: Malý crossover XC40 má po premiéře. Bude to první Volvo s novým tříválcem

Samozřejmě má jít o crossover, v praxi ale model 02 připomíná oplastovaný hatchback. Neoficiální informace hovoří o délce 4448 mm, šířce 1890 mm a výšce 1528 mm. Na délku a šířku by se tak vůz měl vyrovnat třeba Volkswagenu Tiguan, zároveň by ale měl být nižší. Uvidíme, jaká nakonec bude realita. Když jsme tento model potkali na D1, rozhodně bychom mu takto velké rozměry netipovali. Technika bude podle všeho shodná s tím, co známe z Volva XC40.

Značka Lynk & Co zároveň potvrdila vstup na evropský trh. Stane se tak příští rok, kdy současně odstartuje také výroba evropských exemplářů. Ta bude probíhat v továrně Volvo v Belgii.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?