Nový Opel Insignia s karoserií liftback i kombi se ukázal v celé své kráse

2 nové názory
Autor: Redakce
  • Nová generace Opelu Insignia se oficiálně představí v Ženevě, první fotky ale kolují po internetu už nyní 

  • Vůz bude výrazně lehčí a prostornější 

  • Design navazuje na studii Opel Monza 

Příští rok se budou dít u automobilky Opel velké věci. V plánu jsou nejen crossovery Crossland X a Grandland X, ale také nová generace modelu Insignia. Ta se má oficiálně představit až v březnu na autosalonu v Ženevě, nicméně podoba vozu je známá už nyní. Po internetu totiž kolují první fotografie nemaskovaného automobilu.

Doporučujeme: Opel potvrdil přípravy dalšího SUV Grandland X. Půjde proti Tiguanu

Ty zveřejnili kolegové z magazínu Motor1. Díky nim si můžeme prohlédnout jak liftback označovaný coby Insignia Grand Sport, tak klasické kombi. Na kompletní technické údaje je ještě příliš brzy, ale není žádným tajemstvím, že by se Opel rád s Inisgnií minimálně vyrovnal Škodě Superb.

Nová Insignia proto dostane o poznání delší rozvor náprav. Celková délka naroste o 55 mm, na šířku přibere novinka jeden centimetr a výška karoserie bude naopak menší. Nejdůležitější je ale skutečnost, že nastupující generace Opelu Insignia dostane zcela novou platformu, díky které zhubne až o 175 kg.

Doporučujeme: Opel začíná odhalovat novou Insignii Grand Sport. V hledáčku má Škodu Superb

Zájemci se mohou těšit také na provedení s pohonem všech kol i ostrou verzi OPC. Ta by podle dřívějších informací měla dostat techniku převzatou z Fordu Focus RS.

Foto: Motor1

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?