Nové BMW řady 3 už dostalo také tovární tuning. O úpravách motorů zatím automobilka mlčí

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nové BMW řady 3 už dostalo také tovární tuning 

  • Program M Performance připravil řadu doplňků od vyložených drobností až po lepší brzdy 

  • O zvyšování výkonu motorů zatím aktuální informace nic neříkají 

Nová generace BMW 3 je jednou z největších novinek pařížského autosalonu, který se mimochodem právě dnes otevírá veřejnosti. Těsně po odhalení samotného vozu mnichovská automobilka rovnou představila také tovární tuning. Takže pokud vám nebude stačit zatím nejsportovnější dostupná varianta M Sport, můžete si svůj vůz dále upravit právě prostřednictvím tohoto příslušenství.

Stejně jak to známe od jiných modelů BMW, i v případě řady 3 si zájemci mohou vybrat z velké spousty různých dílů od úplných drobností až po díly, které budou mít přímý vliv na jízdní vlastnosti. Například paket aerodynamických doplňků obsahuje deset dílů, které mohou být lakovány lesklou černou, případně mohou být rovnou karbonové. Nechybí ani výraznější výfuk nebo jiná kola.

Nové BMW 3 je lehčí a větší. Pro začátek sází téměř výhradně na čtyřválce
Přečtěte si také:

Nové BMW 3 je lehčí a větší. Pro začátek sází téměř výhradně na čtyřválce

V programu M Performance najdete navíc oproti standardní nabídce další dvě varianty ve velikosti 18", respektive dvojici provedení o velikosti 20". A kdybyste chtěli dopřát svým diskům komfortní zimní spánek, můžete si koupit ještě také ochranné vaky. Samozřejmě mnoho toho je k dispozici rovněž pro interiér.

Z opravdu funkčních úprav zmiňuje BMW pouze lepší brzdy s vrtanými (lehčími) kotouči. Ty poznáte na první pohled podle červených brzdičů. Program M Performance běžně zahrnuje také softwarové úpravy motorů, nicméně o nich oficiální materiály zatím nic neříkají. Možnost nechat si mírně zvýšit výkon ale určitě nebude chybět ani u nového BMW řady 3. Jak taková vyšperkovaná trojka nové generace vypadá, to si můžete prohlédnout na přiložených fotkách níže.

Test BMW 440i xDrive Gran Coupé: Když je z čeho vybírat
Přečtěte si také:

Test BMW 440i xDrive Gran Coupé: Když je z čeho vybírat

BMW řady tři generace G20 je oproti odstupující variantě po všech stránkách větší a zároveň až o 55 kg lehčí. Na úvod budou k dispozici výhradně čtyřválcové motory, šestiválcovou výjimkou je pouze vrcholný diesel 330d. Příští rok ale přijde i sportovní verze M340i naladěná na 275 kW (374 k) a také plug-in hybrid.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?