Nejrychlejší kombi Ringu má po premiéře. BMW M3 Touring vystřelí 500 litrů nákladu na stovku za 3,6 s

22.06.2022
přidejte názor
  • BMW M3 přichází poprvé v historii s karoserií kombi 

  • Základem je silnější verze Competition, takže nové mnichovské kombi nabídne výkon 510 koní 

  • Objem zavazadlového prostoru je 500 litrů, po sklopení zadních opěradel dostanete 1510 litrů 

  • BMW M3 Touring se pyšní titulem nejrychlejšího kombi na Nürburgringu, který zvládlo za 7 minut a 35,06 sekund 

Zatímco Audi už dlouhou dobu nabízí model RS 4 Avant, stejně jako Mercedes-Benz prodává AMG C 63 s karoserií kombi, BMW dosud nikdy svou vrcholnou verzi v „rodinném“ provedení nenabízelo. To se mění až v současné generaci. Její nabídka byla aktuálně rozšířena o očekávanou variantu M3 Touring.

Základem expresního mnichovského kombi je silnější model M3 Competition, takže pod kapotou najdete přeplňovaný řadový šestiválec naladěný na 510 koní. Technika je samozřejmě stejná jako u sedanu nebo kabrioletu, což znamená přítomnost automatické převodovky, aktivního zadního diferenciálu nebo pohonu všech kol s možností zcela odpojit pohon přední nápravy.

Test BMW M2 Competition: Vážně už BMW není jako dřív?
Přečtěte si také:

Test BMW M2 Competition: Vážně už BMW není jako dřív?

BMW M3 Touring zvládne sprint na 100 km/h za 3,6 s a v rozletu ho zastaví omezovač nastavený na 280 km/h. Samozřejmostí jsou i věci jako patřičně výkonné brzdy, kovaná kola, možnost pořídit do interiéru radikálně tvarované karbonové sedačky a nechybí ani masivní koncovky výfuku.

Pokud jde o praktickou stránku věci, základní objem zavazadlového prostoru je 500 litrů. Zadní opěradla jsou dělená v poměru 40/20/40 a jejich sklopením získáte téměř rovnou ložnou plochu, respektive celkový objem 1510 litrů. Výsledkem má být nejpraktičtější M3 v historii, pokud ovšem nebudeme počítat prototyp M3 s karoserií pick-up. Zároveň jde také o aktuálně nejrychlejší kombi na Nürburgringu. Novinka proletěla legendární okruh za 7 minut a 35,06 sekund.

Oficiální premiéru si M3 Touring odbude tento týden na festivalu rychlosti v Goodwoodu, na vybrané trhy, mezi které patří i ten český, vůz vstoupí v listopadu. Objednávky začne automobilka přijímat v září.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?