Nejlépe zrychlující auto světa končí. Poslední Demon může být váš i s nevšedním bonusem

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Dodge vyrobil poslední exemplář modelu Challenger SRT Demon 

  • Auto nemá majitele, prodá se v dražbě 

  • Jako bonus k němu automobilka přibalí také poslední vyrobený Viper

  • Challenger SRT Demon vznikl v počtu 3300 kusů jako nejlépe zrychlující sériově vyráběné auto na světě 

V dubnu minulého roku byl oficiálně (po nekonečně dlouhé předehře) představen Dodge Challenger SRT Demon. Byla to velká věc, protože tohle auto dostalo kompresorem přeplňovaný osmiválec o výkonu až 626 kW (851 k) a schopnost tak brutální akcelerace z místa, že se přitom staví na zadní. Příběh tohoto speciálu ale neměl dlouhé trvání. Nedávno byl totiž vyroben poslední kus.

Není to ovšem moc velké překvapení. Automobilka už dopředu avizovala, že půjde o záležitost na jeden modelový rok s počtem kusů limitovaným na 3300. Výrobu posledního exempláře z této série si můžete prohlédnout v přiloženém videu, které ale nezachycuje finální úpravy zahrnující třeba ruční lakování speciální barvou Viper Red. Dobrou zprávou je každopádně skutečnost, že si tenhle poslední exemplář můžete koupit, protože zatím majitele nemá. Prodán bude v dražbě.

Doporučujeme: Challenger Demon je k ničemu, Hennessey nabízí „vymítače ďábla“ s výkonem přes 1000 koní

Zájemci ale budou potřebovat nemalý balík peněz, protože k Dodge Challenger SRT Demon s pořadovým číslem 3300 přidala automobilka ještě zajímavý bonus. Nejde o nic menšího než o poslední vyrobený Dodge Viper, což je jméno, které má možná ještě větší zvuk. V tomto případě se můžete těšit na sportovní vůz sice s trochu nižším výkonem, ale pod kapotou budete mít tradiční desetiválec o objemu 8,4 l. I tohle auto je lakováno v červené barvě Viper Red a navíc dostalo karbonové doplňky na karoserii a čalounění Alcantarou.

Dražba těchto dvou specialit proběhne v rámci takzvané „The Ultimate Last Chance“ ve dnech od 20. do 23. června v Uncasville v Connecticutu pod taktovkou aukční síně Barrett-Jackson. Výtěžek půjde na charitu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?