Challenger Demon je k ničemu, Hennessey nabízí „vymítače ďábla“ s výkonem přes 1000 koní

2 nové názory
Autor: Redakce
  • Dodge brzy představí vrcholnou verzi Challengeru pojmenovanou jako SRT Demon

  • Společnost Hennessey ale už ukázala ještě ostřejší auto vycházející z Chevroletu Camaro

  • Přeplňovaný osmiválec nabízí po úpravě 746 kW a 1310 Nm

  • Upravené Camaro nese označení Exorcist, tedy v překladu „vymítač ďábla“

Dodge už dlouhou dobu láká své fanoušky na premiéru extrémně ostrého Challengeru. Automobilka řadu týdnů vypouští do éteru krátká videa naznačující schopnosti vozu. Na Youtube jich je už více než deset. Potíž je v tom, že ještě před svým odhalením dostal Challenger SRT Demon vskutku zajímavou konkurenci. Společnost Hennessey představila upravený Chevrolet Camaro ZL1 Exorcist.

Doporučujeme: Už jste slyšeli, jak zní Dodge Challenger SRT Demon? Bude to hrůzostrašný stroj!

Název je to vskutku příznačný. Když Dodge pojmenuje svůj vrcholný model jako Demon, Chevrolet použije v překladu jméno „vymítač ďábla“. Ano, sice jde o úpravu Hennessey, ale zákazníci si tato vylepšení mohou objednat přímo prostřednictvím dealerů Chevrolet a na vůz dostanou i záruku.

Technici od Hennessey řádně vylepšili motor. Ten má například upravené vačkové hřídele, přepracované sání, jiný výfuk, samozřejmě nový software řídicí jednotky a především větší kompresor a mezichladič stlačeného vzduchu. Parametry přeplňovaného osmiválce jsou dechberoucí: maximální výkon 746 kW (1015 k) a vrchol točivého momentu 1310 Nm. S tímhle bude mít velké problémy i nový Dodge Challenger SRT Demon. Camaro ZL1 Exorcist bude dostupné jak se šestistupňovým manuálem, tak s desetistupňovým automatem.

Doporučujeme: Dodge Durango SRT Hemi strčí do kapsy i Porsche nebo Maserati

Akcelerace z nuly na 60 mil v hodině (96 km/h) proběhne za méně než 3 sekundy, sprint na čtvrt míle zvládne tento Chevrolet za méně než 10 sekund. Zájemci o úpravu budou potřebovat minimálně 55 tisíc dolarů. Pokud máte vůz s automatickou převodovkou, která by bez dalších vylepšení tak silný motor nezvládla, budete muset přidat dalších necelých 9 tisíc dolarů. Ročně Hennessey takto upraví pouze stovku exemplářů Chevroletu Camaro.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?