Natankovat, sednout do auta a odjet „bez placení“ teď bude reálně možné. Nově půjde zaplatit přímo z vozů Škoda

27.09.2024
přidejte názor
Autor: Tiskový servis Škoda Auto

Škoda spustila v ČR službu Pay to Fuel. Řidiči tak budou moci zaplatit za tankování přímo přes infotainment svého vozu. Půjde to ale jen na některých čerpacích stanicích. 

Služba pojmenovaná jako Pay to Fuel není úplně žhavou novinkou. Aktuálně totiž funguje už v osmi evropských státech. Novinkou je ale fakt, že se do této skupiny v průběhu září přidala také Česká republika. Pokud tedy nebudete chtít při tankování chodit klasicky na kasu, lze zaplatit přímo přes infotainment vozu. Je tu ale několik háčků. 

Jak to funguje? 

Nová služba se týká automobilů Škoda a platit tímto způsobem bude prozatím možné v ČR pouze na stanicích OMV. Aby zákazník mohl službu využívat, musí mít aktivní účet Škoda Connect, aktivovanou funkci vzdáleného přístupu prostřednictvím aplikace MyŠkoda ve svém chytrém telefonu a staženou aplikaci Pay to Fuel z nabídky Shop v infotainmentu vozu. 

Video: Placení přímo z vozů Škoda 

Zdroj: Youtube.com

Jakmile jsou v aplikaci MyŠkoda uloženy údaje o platební kartě a služba je aktivována, lze ji okamžitě využít také v systému infotainmentu. Princip fungování služby v Česku je jednoduchý a neliší se od jiných zemí. 

Po příjezdu na zvolenou čerpací stanici řidič potvrdí v aplikaci na displeji infotainmentu čerpací stanici a zvolí číslo stojanu. Po natankování proběhne platba automaticky prostřednictvím platební karty, která je již předem uložena v aplikaci MyŠkoda. Pro platbu v Česku jsou akceptovány všechny běžné platební karty, v budoucnu půjde uskutečnit platbu i pomocí fleetových karet. Po potvrzení o úspěšné platbě v infotainmentu vozu může zákazník odjet. Takhle nějak podobně to funguje při dobíjení elektromobilů. 

Naprosto zásadní výhoda

Nová služba v některých případech může znamenat naprosto zásadní výhodu. Zejména pokud budete tankovat v nějakých exponovaných časech na hlavních tazích. V takovém případě se totiž na čerpacích stanicích tvoří dlouhé fronty, protože spousta lidí chce koupit také kafe, bagetu nebo jiné věci, které s tankováním vůbec nesouvisí. Pokud tedy v takové chvíli pouze natankujete, nemusíte tyhle fronty stát, zaplatíte z auta a odjedete. 

Službu Pay to Fuel mohou řidiči vozů Škoda využívat v Česku a na vybraných čerpacích stanicích v Belgii, Dánsku, Španělsku, Lucembursku, Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Zdroj: Škoda Auto

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?