Vencl (neregistrovaný)
Já se ani nedivím. Když vidím jak se za volantem telefonuje a píšou sms, tak evidentně není něco v pořádku. Nejhorší je, že to dělají i profesionálové v kamionech a co víc v autobusech mhd. Dosti ubohé je to, když páni podnikatelé v X7, Audinách a dalších drahých autech telefonuje u ucha. Vždyť ta vozidla mají vše zabudované přes bluetooth, nemusí zvednout mobil vůbec a oni jak jelita telefon u ucha. To fakt nechápu. Proto jednoduchá poučka, posereme si všechno sami svým chováním !!!!
František Mlejnek (neregistrovaný)
Jednak nevím, co to je to drajv trů, protože na americký filmy nekoukám. U nás na vsi nic takového určitě zavedeno není. Taky nevím, jak se dá platit telefonem, zvlášť takovým, který není v tu chvíli připojen k internetu. Takže pro ostatní případy, kterým rozumím, mi výklad článku připadá logický a správný.
Jaworski (neregistrovaný)
Drajv trů (drive thru) je normální prodej z okénka přímo do okénka auta. Není to jen ale v amerických filmech ale rozmáhá se to i u nás. Platit mobilem jako bezkontaktní kartou můžete i bez připojení na data, jde jen o bankovní aplikaci. Frajeři si ji simuluji tím, že si do igelitového oblečku svého mobilu strčí obyčejnou bezkontaktní kartu A JE TO! Jinak s Vaši poslední větou naprosto souhlasím akorát nechápu proč si děláte imidž (image) vesnického balíka když nim nejste :-)
Ivan (neregistrovaný)
U prvního článku jsem napsal komentář, který jsem chtěl, v odpovědi, doplnit tím, že bych chápal zákaz použití telefonu při zastavení vozidla (§2, písmeno p) tedy nezávisle na vůli řidiče a ne při zastavení či stání (§ 2, písmena n, o) leč se nezobrazil. Není mi jasné proč v předchozím článku mluvčí Ministerstva dopravy argumentoval slovním spojením "při řízení" když zákon říká "za jízdy".
Roman (neregistrovaný)
Aha, tak toto je docela zajímavé. No podle mě je asi nejlepší za volantem netelefonovat vůbec. A když už ano, tak jedině přes hlasitý odposlech. To je mnohem lepší, než držet telefon u ucha. Můj starý telefon toto bohužel neuměl, ale od té doby, co mám nový z https://www.tera.cz/ tak si můžu bez problému propojit telefon s audiosystémem v autě a vyřizovat hovory přes něj.