Na český trh oficiálně vstoupilo auto s potenciálem zatopit Škodě Fabii. Zatím ale ve verzi, která bude spíše okrajová

14.08.2024
přidejte názor
Autor: Tiskový servis MG

Značka MG oficiálně uvedla na trh nový model MG3. Malý hatchback o velikosti Fabie se začíná prodávat nejprve s hybridním pohonem, který je samozřejmě dražší. Za pár měsíců ale přijde i levnější spalovací provedení. 

Značka MG oficiálně uvedla na tuzemský trh očekávanou novinku v podobě malého hatchbacku MG3. Očekávanou proto, že jde o nejmenší vůz v nabídce, který by měl být také cenově nejdostupnější. A už od modelu ZS víme, jak dobře zákazníci na kombinaci bohaté výbavy, zajímavé záruky a nízké ceny slyší. MG3 má reálnou šanci prosadit se i na českém trhu na pozici nejprodávanějších vozů, ale nikoliv ve verzi, která dorazila do prodeje jako první. 

Video: Představení MG3 Hybrid+

Zdroj: Youtube.com

Automobilka totiž uvedla nejdříve na trh MG3 osazené hybridním systémem Hybrid+. Systém jako takový je mimořádně zajímavý a přináší některé podstatné výhody. Ve městě vůz totiž jezdí jako elektromobil a většinou se obejde bez spalovacího motoru. Díky tomu vykazuje velmi nízkou spotřebu. Neobvykle vysoký je i systémový výkon 195 koní a výbava je samozřejmě patřičně bohatá. 

Vysoký výkon, bohatá výbava

Zajímavá je v kontextu hybridních vozů i cena, kterou se tuzemskému zastoupení nakonec podařilo stlačit pod hranici 500 tisíc. V kombinaci s nejdostupnější výbavou Essential vůz začíná částkou 489 900 Kč. Základní MG3 má v podstatě všechno od automatické převodovky přes adaptivní tempomat, automatickou klimatizaci nebo navigaci až po zadní parkovací kameru a digitální přístrojový štít. 

Prostorné SUV s klasickým spalovacím motorem a bohatou výbavou za necelých 700 tisíc přichází s novou tváří. Vypadá velmi dobře
Přečtěte si také:

Prostorné SUV s klasickým spalovacím motorem a bohatou výbavou za necelých 700 tisíc přichází s novou tváří. Vypadá velmi dobře

Prostřední výbava pak vyjde na 529 900 Kč a přidá kromě jiného litá kola, startování tlačítkem nebo lepší ozvučení. Vrcholné provedení je dražší o 40 tisíc a nabídne ještě navíc také bezklíčkový přístup, lepší asistenční systémy, vyhřívaný volant a vyhřívaná zpětná zrcátka. Bez příplatku se dodává základní bílá barva karoserie, za dalších šest odstínů se připlácí 15 tisíc. 

První exempláře nového hybridního MG3 už jsou k dispozici u dealerů. Benzinová neelektrifikovaná verze by měla dorazit v závěru roku a měla by být levnější a tudíž i prodejně zajímavější. Pro kontext, Fabia dnes startuje částkou 369 900 Kč. 

Pro MG modelem MG3 příval novinek v letošním roce nekončí. V září dorazí nový crossover MG HS v benzinové i plug-in hybridní verzi a v říjnu přijde nové MG ZS osazené hybridním pohonem, který bude pravděpodobně shodný s tím, co dnes nabízí MG3 Hybrid+. 

Líbí se vám nový model MG3?

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?