Modernizovaná Tesla Model 3 má po premiéře. Nová je polovina automobilu, kufr je větší a dojezd delší

01.09.2023
přidejte názor

Tesla oficiálně představila modernizované provedení Modelu 3. Změn se událo poměrně hodně. Padesát procent dílů je údajně nových. Vše bylo vylepšeno s ohledem na zkušenosti zákazníků. 

Tesla oficiálně představila facelift pro Model 3. Modernizace tak přichází dlouhých sedm let po oficiální premiéře. Auta modelového roku 2024 dostanou nový design, řadu vylepšení v interiéru a delší je dojezd. Na evropských trzích by upravenou Teslu Model 3 měli zákazníci dostat už koncem letošního roku. 

Facelift Tesly Model 3 je označován jako Project Highland a jeho nejviditelnější novinkou je přepracovaná příď auta. Ta je uhlazenější a lepší z pohledu aerodynamiky. Ostatně právě optimalizace aerodynamiky je hlavním důvodem, proč automobilka udává vyšší dojezd. Součinitel odporu vzduchu klesl z 0,23 na 0,219. Kromě karoserie jsou nová také například osmnácti a devatenáctipalcová kola. 

Máte rádi kvalitu? Tesla Model 3 není pro vás, hodnotí český influencer
Přečtěte si také:

Máte rádi kvalitu? Tesla Model 3 není pro vás, hodnotí český influencer

Do interiéru dostala Tesla Model 3 novou palubní desku, jiný je také volant nebo sedadla. Volant nově obsahuje i tlačítka pro blinkry, takže vůz už nemá klasické páčky pod volantem. V rámci vylepšení bezpečnosti byly zesíleny dveře a zvětšen objem zavazadelníku. Ten teď nabízí 594 litrů. 

Jak je tomu u Tesly zvykem, mnoho detailnějších informací týkajících se techniky automobilka nezveřejnila. Dojezd provedení Standard Range by teď měl být 513 km podle evropských norem, varianta Long Range ujede 629 km. 

Project Highland se už objevil také v českém konfigurátoru Tesly. Odhadovaný termín dodání je říjen až listopad tohoto roku. 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?