Mitsubishi ASX je na trhu už desátým rokem, pořád ale nekončí. V Ženevě se představí facelift

1 nový názor
  • Mitsubishi ASX se prodává od roku 2009

  • Japonský crossover ale pořád nekončí. V Ženevě se představí facelift 

  • Vůz dostal výrazně přepracovaný design

  • Nové ASX bude v Evropě k dispozici s dvoulitrovým zážehovým motorem 

Segment kompaktních crossoverů je na evropském trhu zastoupen opravdu bohatě, takže by se mohlo zdát, že kvůli čím dál lepší konkurenci není možné nabízet v této kategorii jedno auto deset let. Jenže u Mitsubishi jsou opačného názoru. Pro nadcházející ženevský autosalon si tato japonská značka nachystala další facelift crossoveru ASX.

Mitsubishi ASX se prodává už od roku 2009. Tehdy soupeřilo se Škodou Yeti, která se už odporoučela do důchodu. Za zhruba deset let bylo prodáno 1,32 milionu exemplářů. ASX se navíc díky nízké ceně docela daří i na českém trhu. Minulý rok bylo u nás registrováno 1322 exemplářů, což v dané kategorii znamená 10. místo. Pro srovnání, Karoq vykázal za stejné období přes šest tisíc registrací. ASX je zároveň na českém trhu suverénně nejprodávanější Mitsubishi a pro značku jako takovou jde o třetí nejlépe prodávaný model obecně. Svému stáří navzdory.

Mitsubishi L200 má po faceliftu. Radikálně se změnil vzhled a přibyly asistenční systémy
Přečtěte si také:

Mitsubishi L200 má po faceliftu. Radikálně se změnil vzhled a přibyly asistenční systémy

V Ženevě tedy bude odhalen facelit. Ten výrazně změní přední část automobilu, což dobře dokumentují první zveřejněné fotky. Design následuje předchozí novinky značky, jako například Eclipse Cross nebo upravený pick-up L200. Dozadu se pak nastěhovaly diodové svítilny. Novinkou jsou také barvy karoserie Red Diamond, Sunshine Orange nebo Oak Brown. Tisková zpráva zároveň slibuje lepší multimediální systém s dotykovou obrazovkou o velikosti 8".

Technické podrobnosti Mitsubishi prozatím tají. Automobilka pouze potvrdila, že evropské verze budou mít pod kapotou dvoulitrový čtyřválec MIVEC kombinovaný s pětistupňovým manuálem, nebo s automatickou bezstupňovou převodovkou.

moje jméno (neregistrovaný)
ASX? To je ten vůz, co má už po třech letech provozu shnilej podvozek ?
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?