Mercedes-Maybach S má po faceliftu. Dostal více barev, novou masku a efektnější kola

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Mercedes ukáže na autosalonu v Ženevě modernizované provedení luxusnější verze třídy S

  • Upravený Maybach nabídne více barev jak na karoserii, tak v interiéru 

  • Změnila se také maska chladiče, naopak dvanáctiválec zůstal 

  • Upravený Maybach se začne prodávat v dubnu 

Upravený Mercedes-Benz třídy S se na českém trhu už pár měsíců prodává, teď přišla řada na jeho luxusnější variantu. Modernizovaný model Mercedes-Maybach S bude poprvé veřejnosti představen na autosalonu v Ženevě, do prodeje tato novinka dorazí hned v dubnu.

Doporučujeme: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet je nádherné monstrum, které nemá obdoby

Změny nepřinesly nic zásadního. Mercedes se soustředil především na estetickou stránku věci. Asi nejvýraznější novinkou je nová maska chladiče. Jestli vám je povědomá, náhoda to není. Maska vychází z toho, co v roce 2016 představil koncept Vision Mercedes-Maybach 6.

Další novinkou je dvoubarevný lak karoserie. Mercedes postupně nabídne až devět různých barevných kombinací. Změnila se také dvacetipalcová kola. Na přání je lze vyměnit za jedno ze tří exkluzivních provedení, kdy zřejmě to nejzajímavější vypadá podobně, jako disky představené spolu Mercedesem-Maybach S Cabriolet. Změny v interiéru zahrnují nové barevné kombinace čalounění a nové dekory.

Doporučujeme: K řízení obrněného Mercedesu-Maybach S600 Pullman potřebujete řidičák na náklaďák

Mercedes-Maybach třídy S představuje prodlouženou verzi s rozvorem nataženým o 20 centimetrů. Vůz celkově měří na délku téměř 5,5 metru. V nabídce motorizací najdeme přeplňovaný osmiválec o výkonu 345 kW (469 k) a i po modernizaci si movití zájemci budou moci samozřejmě pořídit šestilitrový dvanáctiválec disponující pěknými parametry 630 koní (463 kW) a 1000 Nm.

Novodobý Maybach představuje pro automobilku Mercedes zajímavý úspěch. Od uvedení na trh v únoru 2015 bylo prodáno více než 25 tisíc exemplářů. Minulý rok byl přibližně jeden z deseti prodaných Mercedesů třídy S právě v provedení Maybach. Většina exemplářů skončila v Americe, v Rusku nebo v Číně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?