Mercedes-AMG A 35 se představuje jako sedan. I tentokrát dvoulitr nabízí 306 koní

přidejte názor
  • Po hatchbacku AMG A 35 4Matic dostal tuto motorizaci také sedan

  • Technika zůstává shodná. Pod kapotou dvoulitr naladěný na 306 koní. Nechybí sedmistupňový automat ani pohon všech kol

  • Sedan je při sprintu z nuly na 100 km/h o desetinu sekundy pomalejší, maximální rychlost určuje omezovač nastavený na 250 km/h

Není to tak dávno, co byla nová generace třídy A s karoserií hatchback představena v provedení AMG A 35 4Matic. Řada sportovních modelů AMG tím dostala zcela nový základ. Zájemci o nejdostupnější sportovní Mercedes už ale nemusí nutně sahat po hatchbacku. Nově byla nabídka rozšířena o model AMG A 35 Sedan.

Jen pro pořádek, Mercedes-Benz třídy A s karoserií sedan není totéž co nové CLA, i když na první pohled vypadají oba modely dost podobně. Když nic jiného, nové CLA zatím v provedení AMG 35 nekoupíte, ale to se jistě časem změní. Aktuálně představený sedan navazuje na o něco starší hatchback. Technika je samozřejmě stejná. Čtyřválcový dvoulitr nabízí i tentokrát výkon 225 kW (306 k) a vrchol točivého momentu 400 Nm. V kombinaci s automatickou sedmistupňovou převodovkou a pohonem všech kol akceleruje z nuly na 100 km/h za 4,8 s, tedy o desetinu sekundy pomaleji než hatchback. Nejvyšší rychlost zůstává 250 km/h a je daná omezovačem.

Mercedes-AMG A 35 4Matic je velmi solidní základ rodiny AMG (první jízdní dojmy)
Přečtěte si také:

Mercedes-AMG A 35 4Matic je velmi solidní základ rodiny AMG (první jízdní dojmy)

Také sportovní provedení sedanu třídy A dostalo vyztuženou karoserii. Namísto klasické rozpěry umístěné mezi horní uchycení tlumičů použil Mercedes hliníkový plech, který je namontován pod motorem a doplněn o další menší výztuhy. Brzdiče jsou čtyřpístkové vpředu a jednopístkové. Kotouče mají velikost 350 mm na přední a 330 mm na zadní nápravě. A stejně jako u hatchbacku jsou také u sedanu dodávány adaptivní tlumiče na přání, což platí také pro paket AMG Aerodynamics s větším spoilerem pod předním nárazníkem a malým spoilerem na víku zavazadelníku.

Kdy přesně dorazí AMG A 35 s karoserií sedan do prodeje, automobilka zatím neříká. Vzhledem k tomu, že technika je identická s již prodávaným hatchbackem, by to nemělo trvat příliš dlouho.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?