Máte rádi kvalitu? Tesla Model 3 není pro vás, hodnotí český influencer

08.09.2020
4 nové názory
Autor: Redakce
  • Český influencer Petr Mára zhodnotil ve svém nedávném videu rok a půl vlastnictví Tesly Model 3 Performance

  • U elektromobilu vyzdvihl hlavně kvalitu softwaru. Z řidičského hlediska ale podle něj není zajímavá

  • Nelíbí se mu ani po stránce kvality zpracování. Na ni si stěžují i další influenceři, vadí jim i špatný servis

Petr Mára patří mezi nejznámější české influencery. Primárně se zabývá moderními technologiemi, rok a půl je také majitelem elektromobilu Tesla Model 3 v ostré verzi Performance. V jednom z nejnovějších videí na serveru YouTube se proto rozhodl rozebrat své zkušenosti, které nasbíral. A najde se jich i dost negativních.

Mára vyzdvihl hlavně software vozu. „Tesla je primárně softwarová firma, která jen tak mimochodem vyrábí i auta. A podle toho je potřeba k vozu přistupovat,“ řekl ve svém videu. Líbí se mu možnost aktualizací „over-the-air“ i schopnosti zábavního systému, který umožňuje kromě hudby a navigace také hrát hry, pouštět si Netflix nebo YouTube.

Škoda Enyaq vs. konkurence: Srovnali jsme ji s Hyundai, Kiou i luxusními elektro-SUV
Přečtěte si také:

Škoda Enyaq vs. konkurence: Srovnali jsme ji s Hyundai, Kiou i luxusními elektro-SUV

Velmi pozitivně hodnotí i efektivnost Modelu 3. „Posunul jsem se k tomu, že už vůbec neřeším dojezd. Auto zvládne na jedno nabití asi 350 kilometrů. Mám možnost nabíjet v práci, jen když někam jedeme, řeším, zda je nabíječka poblíž nebo někde na hotelu. Jinak se ale nebojím, že by mi došla elektřina,“ podotýká Mára.

Nuda a špatná kvalita

Zklamaný je ale z toho, že Tesla není příliš emotivní. Podle českého influencera je to prostě jen auto na cestování z bodu A do bodu B. Zejména po roce vlastnictví je to prostě jen věc. Chybí mu komunikace mezi autem a řidičem. Model Performance je sice výkonný a nabízí třeba i driftovací mód, Mára se ale cítí tak, že jej řidičsky nikam dál neposouvá.

A problém vidí i v kvalitě. „Pokud máte rádi kvalitu, Tesla není to pravé auto. Z tohoto hlediska je třeba Porsche Taycan úplně někde jinde. Dokonce i BMW i3, které se prodává už roky, vám dá pocitově víc než vám dá Tesla Model 3,“ říká ke konci videa.

Tesla se poprvé objevila v žebříčku kvality aut IQS. Skončila beznadějně poslední
Přečtěte si také:

Tesla se poprvé objevila v žebříčku kvality aut IQS. Skončila beznadějně poslední

Mára zmínil i problémy, kvůli kterým musel s autem do servisu. Jeho přístup si ale chválí a potíže prý byly odstraněny. Jenže nedostatky z hlediska technické kvality zaznamenala i celá řada dalších majitelů. Třeba youtuber na kanálu James and Kate popisuje trable s vozem – srážela se mu vlhkost v zadním světle, zatékalo do kufru a zadní spoiler se odlepoval. Auto proto vzal do servisu.

„Servis nám vůz vydal s tím, že je téměř všechno opravené. Ale není to pravda. Kdybych takto opravené auto nechal odjet z garáže, styděl bych se. Chtěl bych Teslu vrátit, skončil jsem s ní,“ ukazuje rozhořčeně na videu znovu zamlžené světlo a spoiler, který byl zjevně opraven oboustrannou lepící páskou. Podívejte se na video:

Miroslav Světlík (neregistrovaný)
Petr Mára tu udělal seriozni video a klobouk dolu za to. Ja jsem si ma zaklade jeho videi koupil T3 Long Range 2020. Ono je to sice z bodu A do bodu B, ale tak nejak jinak. Zrychleni je brutální, trakce hodne dobra, ale pred tim jsem mel o 500 kg lehci auto se super brzdami, 300 PS a docela hrave. Takze to citim stejně jak Petr Mara. Ale pokud do Tesla 3 vlezete z vetsiny tdi a jeste hůř Dsg, budete nadseni. A chyby nejake má. Koncernova auta maji nektere veci fakt lepsi a ty me ted chybi. A jestli bych ji koupil znovu? Ano, ale asi radeji, az se bude vyrabet v Německu
Václav Podracký (neregistrovaný)
Když všichni ví co je to zač, proč si to kupují? Aby si honili své ego? Jsou lepší auta za tuhle cenu než Tesla Technický SLAbé.
aaa (neregistrovaný)
Šrot za prémiovou cenu. Autopůjčovna mi nabídla jako free upgrade starší Sko a po pár dnech ježdění můžu s klidem říct, že Dacie jsou líp zpracované
Miroslav (neregistrovaný)
Asi bych si měl tu Teslu vyzkoušet na vlastní kůži, to abych neumřel úplně hloupej. Nechce se mě věřit, že je Tesla úplně bez emocí, ale třeba má pravdu. Tak kdo mi ji půjčí na vyzkoušení alespoň na hodinku?
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?