Land Rover ukázal Defender do zásuvky. Na elektřinu ujede 43 kilometrů

09.09.2020
1 nový názor
Autor: Land Rover
  • Britská automobilka zveřejnila údaje k plug-in hybridní verzi off-roadu Land Rover Defender

  • Defender P400e kombinuje dvoulitrový čtyřválec a elektromotor

  • Spotřeba by měla být 3,3 litru benzinu na 100 km, na elektřinu vůz ujede 43 kilometrů

[mf-galerie id=163376]

Elektrifikace zasahuje už do všech automobilových kategorií. Nově se týká také luxusního off-roadu Land Rover Defender. Ten dostane variantu P400e, která kombinuje benzinový čtyřválec o objemu 2,0 litru s elektromotorem. Celkem systém produkuje výkon 404 k. Čistě na elektřinu ujede Defender P400e 43 km. Spotřeba dle homologačního cyklu vychází na 3,3 litru benzinu na 100 km, což lze přepočíst na 74 gramů CO2 na kilometr. Defender do zásuvky se tak v Česku na ekologickou registrační značku nekvalifikuje.

Land Rover obdaří plug-in hybrid solidní výbavou. Už v základu dostane 20palcová litá kola, vzduchový podvozek a bez příplatku také hned trojici dobíjecích kabelů, aby jej bylo možné připojit do většiny zásuvek. Auto používá 50kW nabíječku, na podobně rychlých stojanech tak kapacitu baterie doplní za dvě hodiny. Doma se bude nabíjet přes noc.

Klasický Defender možná bude žít dál. V Londýně chystají jeho kopii
Přečtěte si také:

Klasický Defender možná bude žít dál. V Londýně chystají jeho kopii

Defender P400e se bude nabízet také ve dvou verzích kabiny, s pěti nebo šesti místy k sezení. Automobilka vyzdvihuje fakt, že ani plug-in hybridní verze nebude kompromisní z hlediska schopností v terénu. Nezvyklá je také možnost táhnout přívěs a to až do hmotnosti tří tun. Samotná střecha pak unese 168 kg za jízdy a 300 kg při stojícím autě.

Nejde o jedinou novinku. Land Rover také doplnil řadu motorů o mild-hybridní systém, díky kterému má být nyní jejich provoz úspornější. Navíc se rozšiřuje nabídka výbav. Přibude verze X-Dynamic, která je z hlediska výbavy mezi základním a top modelem.

[mf-galerie id=163376]

Miki (neregistrovaný)
48 km dobrých ale v terénu to zvládne kolik? Starej dobrej Defík byl právě o terénních schopnostech. Sám jsem ho vyzkoušel díky https://jizda-zazitkova.cz/zazitkova-jizda-v-land-rover/ tak mám co hodnotit... Elektromobilům moc nefandím, ale v terénu to s nimi jednou bude masakr.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?