Kupé BMW řady 8 se představí 15. června během 24 h Le Mans

15.05.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Očekávané BMW řady 8 se představí v polovině června

  • Premiéru zažije před závodem 24 h Le Mans

  • V Le Mans bude startovat i závodní verze nové řady 8

Německá automobilka BMW nás postupně láká na novou generaci velkého luxusního kupé řady 8. Po několika špionážních fotkách přišel koncept kupé i sedanu M8, naposledy BMW dokonce samo model představilo podrobněji, i když ještě pod maskovací fólií. Teď vypustilo další upoutávku a informaci, že se řada 8 kupé oficiálně představí 15. června před závodem 24 h Le Mans.

Doporučujeme: Nové BMW řady 8 nabídne vzhled konceptu a velice zajímavý zvuk

BMW na aktuální upoutávce připomíná především závodní verzi kupé BMW 8 GTE, které má s novinkou mnoho společného. To samozřejmě během slavné čtyřiadvacetihodinovky na legendárním francouzském závodním okruhu uvidíme v akci. Přesto ale bude produkční silniční model od toho závodního dost odlišný.

Pokud trochu upravíme oficiální obrázek, je silueta včetně několika detailů z přední části rozostřeného BMW řady 8 kupé patrná:

BMW 8 (2) Designová revoluce se konat nebude. BMW řady 8 nahradí v nabídce značky kupé řady 6 a později přijde i čtyřdveřová verze nahrazující BMW 6 Gran Coupé. Zatím není jasné, jestli bude i kabriolet

Designová revoluce se tak konat nebude. Pokud jde o techniku, už víme, že BMW řady 8 se představí ve verzi M850i xDrive, která dostane dvojitě přeplňovaný osmiválec 4,4 l. Výkon motoru je 390 kW (530 k) a točivý moment vrcholí hodnotou 750 Nm. Vedle adaptivního podvozku nebudou chybět ani aktivní stabilizátory či natáčení zadní nápravy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?