Ženeva 2018: BMW M8 Gran Coupé jde proti Mercedesu S Coupé a Bentley

06.03.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW M8 Gran Coupé vypadá výhružně

  • Nevíme ale, co má pod kapotou. Možná osmiválec z M5

  • Je to jen koncept, produkční model se představí mnohem později

Že BMW chystá produkční řadu 8, to je hotová věc. Velké luxusní kupé založené na technice BMW řady 7 bude konkurovat především Mercedesu S Coupé a  luxusním modelům automobilky Bentley. Ale to není všechno, vedle dvoudveřového modelu se připravuje také čtyřdveřová verze Gran Coupé.

Nyní automobilka představuje vizi ostrého provedení BMW M8 Gran Coupé, která má způsobit těžké spaní modelům jako S 63 AMG či Bentley Continental GT. Klidná z něj nemůže být ani Panamera Turbo S. BMW bihužel zatím nezveřejnilo podrobnosti o technice pod kapotou. Můžeme tedy jen spekulovat.

Doporučujeme: Nové BMW řady 8 nabídne vzhled konceptu a velice zajímavý zvuk

Jako první nás asi všechny napadne pohon převzatý z BMW M5. V té dosahuje motor 4.4 l bi-turbo výkonu 441 kW (600 k) v 5600 až 6700 min-1, točivý moment vrcholí hodnotou 750 Nm v rozmezí 1800 až 5600 min-1. Síla putuje poprvé na všechna kola. Systém s odpojitelnou přední nápravou asi převezme i M8. Přinejmenším by to bylo logické.

Ale také může být všechno jinak. Třeba je pod kapotou osmiválec s elektromotory. Nebo šestiválec. Nebo dvanáctiválec. Vážně nevíme. Ohledně techniky je BMW konkrétní vlastně jen u materiálu, ze kterého je vyrobena střecha. Samozřejmě je karbonová, aby se snížilo těžiště.

Pro další podrobnosti vás opět odkážeme na oficiální materiály výrobce:

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?