Koupili byste si auto vyrobené ve Vietnamu? V Paříži se přesně takový vůz ukáže

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Na automobilový trh míří nová společnost původem z Vietnamu

  • Jmenuje se VinFast a má ambice prodávat auta, která se vyrovnají mezinárodním standardům

  • Na autosalonu v Paříži se ukáže první SUV a sedan

  • Výroba odstartuje ve Vietnamu už brzy, příští rok se tyto dvě novinky začnou na tamním trhu také prodávat

V posledních několika letech se vyrojila řada nových automobilek. Jmenovat můžeme třeba Rimac, znovuzrozený Borgward, Qoros nebo Lynk&Co. Teď do této skupiny nováčků přichází jméno VinFast. Jde o značku původem z Vietnamu, která má ambice prodávat auta také jinde než na domácím trhu. O tom svědčí i skutečnost, že se první dva modely představí na podzimním autosalonu v Paříži.

VinFast není nějaká nová značka založená známou automobilkou, jako tomu bylo třeba u Lynk&Co. Její mateřskou společností je Vingroup, což je vietnamská společnost zaměřená zejména na nemovitosti a jejich výstavbu. Ve Vietnamu platí za jednu z největších soukromých společností s ročními tržbami 3,8 miliardy dolarů. Vstup do automobilového průmyslu má podle tiskové zprávy „posílit průmyslový rozvoj Vietnamu, modernizovat zemi a zlepšit životy vietnamských obyvatel“.

Doporučujeme: Škoda Kodiaq GT se ukazuje na prvních fotkách. Zatím neoficiálně

O prvních dvou modelech značky VinFast se zatím neví vůbec nic, takže můžeme pouze odhadovat, zda opět půjde o elektromobily. Obecná definice slibuje auta s „vietnamským duchem, italským designem a německými technologiemi“. S jistotou prozatím víme, že jeden vůz dostane karoserii sedan a tím druhým bude samozřejmě crossover.

VinFast říká, že to s auty myslí zcela vážně. Na vývoji se podílela společnost Pininfarina a do vedení nově zrozené vietnamské automobilky údajně zamířili vysoce postavení lidé od zavedených automobilových výrobců. Auta se budou vyrábět ve Vietnamu a na tamním trhu si je budou moci první zájemci pořídit už příští rok. S exportem začne VinFast „několik málo let po zahájení domácího prodeje“.

Vinfast_2 Vinfast_1

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?