Konkurence Audi S-Line a Golfu R? Lada chystá Vestu R a Vestu S-Line

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Lada si zaregistrovala označení Vesta S-Line a Vesta R 

  • Všeobecně se očekává, že tak ruská automobilka učinila kvůli plánovaným sportovním variantám modelu Vesta

  • O konkurenci pro Audi S-Line nebo třeba Golf R zaručeně nepůjde 

Když se řekne „S-Line“, patrně se vám vybaví sportovně střižené verze modelů Audi. A stejně tak když někdo zmíní označení R, možná si automaticky vzpomenete na vrcholnou verzi VW Golf. Jenže to by se do budoucna mohlo změnit, protože stejná označení časem přidá Lada k modelu Vesta.

O co přesně půjde, to je zatím ve hvězdách. Oficiální zdroje automobilky na toto téma mlčí. Podle informací ruských médií si Lada zaregistrovala jména Vesta S-Line a Vesta R, což je údajně jasný důkaz toho, že se dočkáme sportovních verzí odvozených právě od tohoto modelu.

Doporučujeme: Lada Niva Extreme Cross — Krátké svezení s ruským monster truckem

Provedení S-Line by mělo dostat atmosférický čtyřválec o objemu 1,6 litru, naladěný na 103 kW (140 k). Vesta R nabídne osmnáctistovku disponující maximem až 132 kW (180 k). Samozřejmostí jsou i upravené brzdy nebo sportovní doplňky na karoserii.

Informace o záměru nabídnout sportovní Vestu se neobjevují poprvé. Už v roce 2016 ukázala Lada na autosalonu v Moskvě kromě jiného také studii Vesta Sport Concept. Dá se očekávat, že sériová verze bude vypadat velmi podobně.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?