Koncept Infiniti Q Inspiration naznačuje soupeře Mercedesu CLS a Audi A7

04.01.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Infiniti chystá sedan podobný Mercedesu CLS a Audi A7 Sportback

  • Na našem trhu ho ovšem neuvidíme

  • Pod kapotou bude motor s proměnnou kompresí a hybridní pohon

Značka Infiniti, luxusní odnož automobilky Nissan, snažení na našem trhu vzdala a jinde v Evropě je také jen do počtu. Významný je pro ni severoamerický trh. Na autosalonu v Detroitu uvidíme koncept Q Inspiration, který odhaluje předpokládanou podobu stylového sedanu a soupeře pro Mercedes CLS a Audi A7 Sportback.

Infiniti Q Inspiration (2) Koncept Q Inspiration má splývavou záď, podobně jako třeba Audi A7 Sportback nebo Kia Stinger
Infiniti Q Inspiration (3) Premiéru zažije na autosalonu v Detroitu 15. ledna, kde se dozvíme více informací

O technice jsme se toho prozatím moc nedozvěděli. Lze však předpokládat, že pokud se takový vůz dostane do sériové výroby, pod kapotou bude i nový motor 2.0 VC-T s proměnnou kompresí, který debutoval v crossoveru Infiniti QX50. V něm má výkon 272 koní a točivý moment 390 Nm.

Doporučujeme: Koncept Infiniti Prototype 9 se vrací do 30. let. Ale…

Infiniti připravuje novou odlehčenou modulární platformu, která má posloužit všem budoucím modelům. Počítá i se zástavbou plug-in hybridních hnacích soustav. Koncept Q Inspiration designem navazuje na větší koncept Q80, který předznamenává luxusní model velikosti Mercedesu třídy S.

Cílový je především americký a čínský trh. Zatímco v Evropě prodalo Infiniti v roce 2016 necelých 14 000 vozů, v USA to bylo skoro 140 000 aut a v Číně v 26 000 vozů ve svém druhém roce působení na místním trhu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?