Kia EV9 se ukázala světu. Kombinuje vizáž SUV, praktičnost Multivanu a elektrický pohon

15.03.2023
přidejte názor
  • Kia odhalila svou elektrickou vlajkovou loď 
  • Model EV9 využívá stejnou techniku, jakou má menší EV6. Na přesné technické parametry si ale musíme počkat do konce března 
  • Crossover EV9 nabídne tři řady sedadel, přičemž sedadla druhé řady bude možné otočit o 180° jako u velkoprostorových automobilů 

Ačkoliv je na trhu už poměrně hodně elektromobilů, elektrické automobily vybavené třetí řadou sedadel jsou stále velmi vzácné. Dokonce ani současný Volkswagen ID.Buzz sedmimístný interiér nenabízí (čeká se na prodlouženou verzi). Jednou z výjimek se po svém příchodu na trh stane nová Kia EV9, která byla aktuálně odhalena. 

Korejská automobilka označuje model EV9 za svou vlajkovou loď. Technicky nové SUV vychází z platformy, kterou už používá například Kia EV6 nebo Hyundai Ioniq 5 a 6. Bavíme se tedy o elektromobilu s 800V sítí, takže si můžete být už teď jisti, že s rychlostí nabíjení nebude problém. Jak přesně bude elektrický pohon naladěn a jak velké budou k dispozici pro EV9 baterie, to se v tuto chvíli neví. Kia zatím ukázala jen design, kompletní představení má naplánované na konec března. 

Ženy vybraly nejlepší automobil světa. Stal se jím elektrifikovaný korejský crossover
Přečtěte si také:

Ženy vybraly nejlepší automobil světa. Stal se jím elektrifikovaný korejský crossover

Kromě vnějšího designu pak Kia zveřejnila také několik zajímavých informací týkajících se interiéru. Jak už bylo řečeno, ten bude mít tři řady, kdy EV9 bude dostupná jako šesti a sedmimístný automobil. V šestimístném uspořádání s dvojicí samostatných sedadel ve druhé řadě pak nabídne specialitu známou spíše z velkoprostorových automobilů typu Volkswagen Multivan. 

Sedadla totiž budou otočná, takže zadní cestující budou moci sedět proti sobě, ačkoliv se podle prvních fotek zdá, že zas tak moc prostoru pro nohy zde nedostanou. Kia EV9 nabídne i další kouzla, jako například možnost u první a druhé řady sklopit sedadla do „lůžkové“ úpravy, což má zpříjemnit čekání u dobíjecí stanice. Sedmimístný elektromobil mimochodem chystá i Škoda. Vycházet bude z konceptu Vision 7S.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?