Jozef Kabaň byl jmenován novým šéfem designu automobilky Rolls-Royce

12 nových názorů
Autor: Redakce
  • Jozef Kabaň po mnoha letech působení u Škody začal na podzim roku 2017 pracovat u BMW 

  • Zde měl původně na starost design vozů značky BMW, po necelých dvou letech ale na této pozici končí

  • Šéfem designu pro BMW bude Domagoj Dukec, který měl původně na starost pouze divize M a i

  • Jozef Kabaň se od prvního dubna stane šéfem designu automobilky Rolls-Royce 

Jméno Jozef Kabaň bylo dlouhá léta spojena s koncernem VW. Čeští fanoušci znají tohoto designéra zejména kvůli značce Škoda, neboť právě Jozef Kabaň stojí za vzhledem současné produkce. V roce 2017 ale přišla změna. Známý designér začal na podzim toho roku pracovat pro BMW. V pozici šéfa designu civilních mnichovských automobilů ovšem vydržel pouze necelé dva roky. Aktuálně skupina oznámila, že Jozef Kabaň se přesouvá do funkce šéfa designu automobilky Rolls-Royce.

Jozef Kabaň o designu nového BMW 3: „Musíme správně kombinovat minulost a budoucnost“
Přečtěte si také:

Jozef Kabaň o designu nového BMW 3: „Musíme správně kombinovat minulost a budoucnost“

Důvody rozhodnutí zveřejněny nebyly. Ani české zastoupení BMW bližší podrobnosti nezná. Ve stručné tiskové zprávě BMW se pouze píše, že Domagoj Dukec, dosud odpovědný za BMW řady M a řady i, bude od prvního dubna odpovídat za celou značku BMW, což by mělo přinést větší efektivitu i urychlení práce na poli designu.

Adrian van Hooydonk zůstává v pozici šéfa designu skupiny BMW jako celku. Přechod Jozefa Kabaně k automobilce Rolls-Royce komentoval slovy o tom, že je přesvědčen, že slovenský designér zaručí „fenomenálnímu týmu designérů Rolls-Royce velmi světlou budoucnost“. Jak to v podobných případech chodí, na reálný výsledky práce Jozefa Kabaně si budeme muset poměrně dlouho počkat.

BeeWee (neregistrovaný)
no nevím nevím ale jeho styl a la Skoda lásky žádné extradílo není
Daniel (neregistrovaný)
Vynikajíci vzhled,neotřely,brilantní.A je to borec kam to dotahnul. Scala je jeho i Kamiq a to už tu 2 roky není.
vlada (neregistrovaný)
no bez uražky jsem rad ,že dal nebude k×××it škodu.jsem asi konzerva (85) ročník a mam dvě auta z boleslavy ale ty nove se mi nelibi.
Parg (neregistrovaný)
Aby spatřil světlo světa nějaký vůz/řada, kterou by mohl mít hlavní designer na starosti(nebo se na ni mohl podílet), tak tomu, kdo trochu víc zná procesy od vývoje až po výrobu sériových osobních vozů, je jasné, že to není v případě pana Kabaně možné. PS: Pan Kabaň je nejen odborník na svém místě, ale především i skvělý člověk, který svým přístupem k práci a životu umí nadchnout lidi pro věc a je/byla radost s ním spolupracovat. Měl jsem tu čest ho poznat a z vrcholového managementu různých firem jsem za dlouhé roky nepoznal komplexnějšího odborníka a člověka zároveň. MJ. designovou linii, kterou dal za svého působení vozům Škoda je obdivována nejen designéry jiných značek, i když design je věc subjektivní a vždy se se najdou zastánci. ale i odpůrci, kterým se to nelíbí. Neměl jsem teď možnost s ním novou skutečnost konzultovat, ale ze zkušenosti si myslím, že pro pana Kabaně je větší výzva ovlivnit design celé značky a dát mu určitou smysluplnou linii, než se jen podílet na designu jednoho nebo dvou modelů/řady značky.
kabáň ne (neregistrovaný)
Ale pánové, aktuální nové generace nejsou od Kabáně. Jeho design BMW nikdy nespatřil světlo světa. První BMW od něj, měla být nová 7er (nikoliv ta LCI 2019).
Josef (neregistrovaný)
Nic nezničil , právě naopak. Rolls je nuda a chce to změnu k lepšímu.
Karel (neregistrovaný)
Zničil poslední BMW, prodeje Rollsu jsou moc velký, tak proč je trochu nesnížit hnusnym designem?
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?