Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Jezdit pomaleji než všichni okolo je nebezpečné, potvrzuje správce pražských tunelů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Petr (neregistrovaný)
Souhlasím, že je to nebezpečné. Pokud člověk překročí maximální povolenou rychlost, je prokázání celkem jasné. U pomalé jízdy je však mnoho prostoru pro spekulaci. Už jenom proto, že řidič musí přizpůsobit svou jízdu povrchu vozovky a podmínkám, které panují. A toto může být celkem častá výmluva ze strany řidičů. Na druhou stranu, pokud na rovném úseku kvalitní silnice, při maximální viditelnosti jede řidič místo devadesátky 50, je to jasný důvod pro pokutu, a to bez debat. Kdo si totiž za volantem není jistý, měl by absolvovat kondiční jízdy v autoškole a s tím já zcela souhlasím! Viz více v článku: https://www.dopravniznaceni.com/prilis-pomala-jizda-ma-byt-taky-pokutovana