Jaguar Land Rover dnes oficiálně otevřel na Slovensku svou továrnu. Vyrábí zde Discovery

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Automobilka Jaguar Land Rover dnes na Slovensku oficiálně otevřela svou novou továrnu 

  • Zatím se zde vyrábí Land Rover Discovery 

  • Výstavba si vyžádala v přepočtu zhruba 29 miliard korun

V září 2016 automobilka Jaguar Land Rover oficiálně zahájila u Nitry stavbu svého slovenského závodu. Hotovo mělo být letos a tak se také stalo. Dnes byla tato továrna oficiálně otevřena, přestože sériová auta už nějakou dobu vyrábí.

Jako první se zde začal vyrábět Land Rover Discovery, přičemž jeho slovenská sériová výroba byla zahájena už v září. Celková kapacita továrny je 150 tisíc aut ročně. Spolu se startem produkce souvisí také vznik 1500 nových pracovních míst. V blízké budoucnosti automobilka hodlá přijmout ještě navíc 850 lidí.

Test: Land Rover Discovery TD6 dělá z velkého Range Roveru zbytečnost
Přečtěte si také:

Test: Land Rover Discovery TD6 dělá z velkého Range Roveru zbytečnost

Dalších několik pracovních tisíc míst bylo vytvořeno u menších dodavatelů různých dílů. Těch je v okolí Nitry kvůli jiným automobilkám už poměrně hodně, což byl také důvod, proč se Jaguar Land Rover rozhodl umístit svůj nový závod právě sem.

Celková investice do otevření slovenské továrny je podle automobilky zhruba 29 miliard korun. Závod má rozlohu 300 000 m2. Jaguar Land Rover už provozuje kromě domácích továren také závody v Číně, Brazílii, Indii a svá auta vyrábí také v Rakousku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?