I nový Mercedes-Benz třídy G se začíná odhalovat od interiéru

13.12.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nová třída G od Mercedesu ukázuje nový interiér

  • Odklon od utilitárních tvarů a materiálů je značný

  • Nová třída G by se měla představit na autosalonu v Detroitu

A máme tady další Mercedes, který se začal představovat od interiéru. Tenhle zajímavý přístup odstartovala nová třída A, přidalo se nové CLS a také nová dodávka Sprinter. Nyní Mercedes představil interiér nové třídy G, která by měla zažít svoji premiéru na autosalonu v Detroitu. Jak můžeme vidět, z dřívějších utilitárních tvarů mnoho nezůstalo.

Mercedes-Benz G (1) Přestože si nová třída G zachová některé charakteristické prvky z minulých generací, posun je opravdu značný
mercedes-benz_g-klasse Aktuální třída G i přes všechny snahy o modernizaci již zastarala. Pár displejů a rádio z civilních modelů už moc nepomohlo

„Krabicovitá“ koncepce se sice podepsala na tvaru a sklonu palubní desky, ale nová třída G bude podle všeho moderní Mercedes, na jaký jsme dnes zvyklí. Nechybí charakteristická rozměrná kaplička pro dva velké širokoúhlé displeje. Jeden je pro digitální přístroje, druhý pro infotainment a navigaci. Snad nejzásadnějším rozlišovacím znakem je velké madlo před spolujezdcem.

Doporučujeme: Galerie: Mercedes-Benz třídy G ukazuje krásy Kanady a Aljašky

Nová třída G dostane přepracovanou platformu, zvenku se ale velké změny neodehrají. Právě hranaté tvary jsou tím, co zákazníky na třídě G láká. Vedle luxusní verze se ale opět chystá i trochu skromnější pracovní.

O motorech pro novou třídu G můžeme jenom spekulovat, ale počítat lze s benzínovými a naftovými šestiválci a pro arabské země by to nešlo bez osmiválce. Dvanáctiválec současné G mít může, tak uvidíme.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?