Mercedes-Benz třídy A dostane nový interiér. Změnilo se toho hodně

23.11.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Mercedes-Benz třídy A ukázal svůj nový interiér

  • V rámci modernizace přijde i upravená platforma

  • Přibude verze sedan a pod kapotou zamíří menší motory

V rámci faceliftů a mezigeneračníích modernizací se nestává, že by automobilka radikálně „překopala“ celý interiér. Mercedes-Benz třídy A bude ale výjimkou. Jak můžete vidět na přiložených fotografiích, německá automobilka připravila pro novou třídu A úplně nový interiér. Na trh přijde nová generace příští rok.

Klasickou kapličku přístrojů nahradí jeden velký centrální displej, respektive dva spojené multifunkční 12,3" displeje. To ale jen v nejvyšší výbavě. V základu budou dva 7" displeje a v prostřední výbavě 7" displej pro přístroje a 12,3" displej pro infotainment. Nově bude možné nastavit sambientní osvětlení v libovolném ze 64 dostupných odstínů.

Doporučujeme: Mercedes-Benz Concept A ukazuje, jak bude vypadat nová generace kompaktních modelů

Součastí modernizace třídy A bude také nový design sedadel, zvětšení zavazadlového prostoru o 29 litrů nebo úprava sloupků pro zlepšení výhledu z vozidla. O motorech toho zatím moc nevíme, ale očekáváme, že pod kapotu zamíří downsizované motory od Renaultu.

Spolu se zásadní modernizací, která podle všeho nebude jen klasický facelift, neboť se očekává i změna platformy na modernější MFA2, dostane třída A od Mercedesu také poprvé verzi sedan. Ano, i když se bude prodávat příbuzná verze CLA. Premiéra modernizované třídy A se pravděpodobně bude konat na jaře v Ženevě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?