Frankfurt 2017: Alpina D5 S je další ostrý diesel v BMW řady 5

13.09.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Alpina D5 S produkuje 326 naftových koní z třílitrového šestiválce

  • Po nové M550d je to další ostrý diesel v BMW řady 5

  • V základu je čtyřkolka a automat s vlastním nastavením

Alpina přivezla na autosalon do Frankfurtu model D5 S, což je další výkonný diesel, který si můžete ve spojení s novou řadou pět pořídit. Třílitrový řadový šestiválec s výkonem 240 kW (326 k) a točivým momentem 700 Nm posílá svoji sílu na všechna kola přes pohon xDrive, ale Alpina si charakteristiku čtyřkolky upravila.

Nového softwaru se dočkal také osmistupňový automat, který má Alpina D5 S v základu. Na 100 km/h akceleruje vůz, který koupíte i jako kombi, za 4,9 sekundy a na 200 km/h zrychlí za dvacet sekund. Alpina tradičně nemá omezovač rychlosti, takže tenhle diesel umí upalovat rychlostí až 275 km/h.

Doporučujeme: Test na pondělí: BMW M550i xDrive M Performance

Klasické decentní odlišující znaky jako označení na náraznících, malé spoilery a linka na boku zůstávají i u tohoto modelu, stejně tak poměrně bohatá výbava s kůží a plno dalších zajímavých detailů včetně plakety s pořadovým číslem. Alpina rovněž nasadila nová kola, která jsou o 15 kg lehčí než podobné ráfky od BMW.

Alpina se od BMW odlišuje jinou charakteristikou podvozku i řízení. Poslední dobou platilo, že zážitek z nových bavoráků posouvá tento úpravce tam, kde je chtějí pravověrní fandové mnichovské značky mít. Alpina se může pochlubit i velice slušnou zůstatkovou hodnotou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?