Ford slaví 10 milionů vyrobených Mustangů. Připomeňte si, jak se Mustang měnil v čase

přidejte názor
Autor: Redakce

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

  • Ford aktuálně slaví 10 milionů vyrobených Mustangů 

  • Vůz se vyrábí 54 let a v Americe jde o nejúspěšnější sportovní automobil 

  • Současná generace se těší velké přízni také v Evropě 

Automobilka Ford aktuálně slaví deset milionů vyrobených Mustangů. Tento model je v nabídce značky už více než padesát let, během kterých se z něj stala absolutní ikona, přestože to ne vždy měl lehké. Svědčí o tom také nabídka motorů. Přehled vybraných Mustangů od roku 1964 až po současnost si můžete prohlédnout v přiložené galerii, kde zároveň zjistíte, jak rostl a klesal objem a výkon použitých pohonných jednotek.

Doporučujeme: Retro — Ford Mustang přežil i zlé časy. A dnes je to úplný rebel

Na úplném začátku produkce stál bílý exemplář osazený osmiválcem o objemu 4,7 litru, který disponoval výkonem 122 kW (166 koní) a třístupňovým manuálem. V podobné specifikaci vznikl také jubilejní Mustang s pořadovým číslem deset milionů. Ten opět dostal barvu Wimbledon White a osmiválec, tentokrát ale o objemu 5,0 litru disponující výkonem 331 kW (450 koní) a šestistupňovou manuální převodovku. Historie modelu Mustang ovšem zná i verze naladěné na více než 600 koní.

Současný Mustang se kromě velkého prodejního úspěchu na americkém trhu těší také nemalé přízni v Evropě, kam se oficiálně začal dovážet až s příchodem aktuální generace. Od roku 2015 zde bylo prodáno už 38 000 exemplářů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?