Firma slibuje obří elektrické SUV s dojezdem přes 1000 km. Nemá ale ani továrnu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Obří elektrické SUV Triton H by mělo byt vybaveno 200kWh baterií

  • Model H je rozměry srovnatelný s Escalade ESV, je mu i podobný

  • Záloha činí 5000 amerických dolarů, zhruba 126 tisíc Kč

Sektor elektrických aut má nové jméno. Společnost Triton Solar z amerického New Jersey představuje nové SUV s označením Model H. Firma na něm pracuje zhruba rok a půl, a přestože má s elektromobily nulovou zkušenost, o svém prvním produktu mluví velmi směle.

Obří SUV by mělo být vybaveno 200kWh akumulátorem, který zásobuje čtveřici elektromotorů – jeden na každém kole. Vrcholný výkon by měl dosahovat 1500 „amerických“ koní (1118 kW), což stačí ke zrychlení z 0–100 km/h za těžko uvěřitelné 2,9 sekundy. K tomu Triton tvrdí, že Model H zvládne na jedno nabití ujet 1126 km a utáhne zhruba sedmitunový přívěs.

Model H je velikostí téměř identický s prodlouženým Escalade ESV minulé generace
Ohledně interiéru nejsou kromě jediné vizualizace známy detailnější informace

Model H je i na poměry full-size SUV poměrně velký automobil, srovnatelný s minulou generací Cadillacu Escalade ESV. Na délku měří 5689 mm, 2057 mm na šířku a je 1879 mm vysoký. Dovnitř se usadí až osm cestujících. Triton Model H je navíc starší vlajkové lodi americké automobilky Cadillac designově podobný.

Tři pohádky Elona Muska o Tesle Cybertruck už oslovily na 200 tisíc věřících
Přečtěte si také:

Tři pohádky Elona Muska o Tesle Cybertruck už oslovily na 200 tisíc věřících

V současné době jsou otevřené předobjednávky. Záloha byla vypsána na 5000 amerických dolarů, zhruba 126 tisíc Kč. Zájemci o edici Founder’s Edition musí složit dokonce 140 tisíc dolarů (3 570 000 Kč). Problém je ovšem ten, že Triton Solar aktuálně nemá ani výrobní závod, ve kterém by Model H vyráběla…

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?