Ferrari Enzo se stalo nejdražším autem internetové aukce. Vyšlo na 62 milionů

08.06.2020
1 nový názor
  • Sedmnáct let staré Ferrari Enzo se prodalo za 2,64 milionu dolarů (62 milionů korun)

  • Jde o nejdražší auto, které kdy vyměnilo vlastníka díky internetové aukci

  • Vůz, jenž prodával už jeho třetí majitel, nabyl čtyřnásobné hodnoty od původní ceny

Jako by koronavirová krize neexistovala – sběratelské vozy se prodávají na aukcích za astronomické ceny dál. Jen se některé akce přesunuly z opravdových síní na internet. To je i případ události nazvané Driving Into Summer, kterou pořádala na internetu společnost RM Sotheby's.

Během ní si nového majitele našlo Ferrari Enzo z roku 2003. Vůz, jehož se vyrobilo jen 400 kusů (jede z nich dostal sám papež Jan Pavel II.), patří mezi ceněné supersporty ze začátku tisíciletí a jeho cena neustále stoupá.

Dvě filmové ikony zamířily do prodeje. James Bond už své auto prodal, Steve McQueen ho následuje
Přečtěte si také:

Dvě filmové ikony zamířily do prodeje. James Bond už své auto prodal, Steve McQueen ho následuje

To potvrdil i finální příhoz neznámého sběratele, který za exemplář s číslem šasi 13303 nabídl 2,64 milionů dolarů. To je v přepočtu něco málo přes 62 milionů korun. Vydražené auto se tak stalo nejdražším vozem, který byl kdy prodán na internetové aukci.

Přitom ještě v roce 2003 za Enzo chtěla automobilka z Maranella částku odpovídající jen čtvrtině aktuální ceny. Vůz se prodával za zhruba 15 milionů korun. Je tedy zřejmé, že nákup tehdy nejrychlejšího Ferrari v nabídce se bezesporu vyplatil.

Michal (neregistrovaný)
Otazka je, kolik by ta puvodni cena byla v cene prepoctene na dnesni hodnotu penez.. Druha vec je, kolik stala udrzba a "skladovani" atd. Ale i tak to asi byl vydelecny podnik;-)
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?