Euro NCAP: Další kolo testů prověřilo Renault Scenic, Subaru Levorg, Kiu Niro a Toyotu Hilux

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Renault a Subaru odchází z testu s pětihvězdičkovým hodnocením 

  • Také Toyota Hilux dostala pět hvězd, ale pouze pokud je ve výbavě balíček bezpečnostních asistentů 

  • Standardní Hilux dostal jen tři hvězdy

  • Kia Niro obdržela průměrné čtyřhvězdičkové hodnocení 

Na světě jsou výsledky dalšího kola testů Euro NCAP, ve kterých byly vyzkoušeny modely Renault Scenic, Subaru Levorg, Kia Niro a Toyota Hilux. Většina, jak už je tomu dnes zvykem, odešla s pětihvězdičkovým hodnocením.

Třeba Renault Scenic si vedl velmi dobře, když si odnesl za ochranu dospělých osob devadesát procent, za ochranu dětí 82 %, ochrana chodců je u něj hodnocena na 67 %, zatímco nabídka bezpečnostních asistentů znamenala menší ztrátu - 59 %. Celkově to ale na pět hvězd bohatě stačí.

Ještě lepší je ovšem Subaru Levorg. To totiž oproti Renault získalo u dospělých osob o dvě procenta více, u dětí o jedno procento navíc a hlavně za ochranu chodců obdrželo hodnocení 75 % a v případě nabídky bezpečnostních asistentů slušných 68 %.

Zajímavým případem je pak Toyota Hilux. Ta totiž prošla testy Euro NCAP hned dvakrát, a sice s balíčkem bezpečnostních asistentů (zahrnuje přednárazový systém, detekci chodců, hlídání jízdních pruhů a rozpoznávání značek) a bez něj. Hilux si odnesl pět hvězd v případě, kdy byl těmito prvky vybaven, standardní provedení ale dostalo hvězdy pouze tři.

Hodnocení Euro NCAP je totiž u ochrany dospělých osob 93 % v případě verze zahrnující všechny bezpečnostní prvky, ale klasické provedení dostalo pouze 85 %. Velký rozdíl je pak samozřejmě v hodnocení bezpečnostních prvků, za které lépe vybavený Hilux dostal 63 %, zatímco ten standardní pouze 25 %.

Poslední, kdo prošel nedávným kolem testů Euro NCAP, byla Kia Niro. Ta odešla s čtyřhvězdičkovým hodnocením, když ztratila v oblasti ochrany dospělých (83 %) a hlavně chodců (57 %) i nabídky bezpečnostních asistentů (59 %).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?