Čtyřdveřové Lamborghini zřejmě dostane techniku Porsche Panamera

10.10.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Lamborghini plánuje další čtyřdveřový model

  • Po SUV Urus dorazí také supersedan

  • Platformu si půjčí od Porsche Panamera

  • Na trhu se objeví v roce 2021 s plug-in hybridním pohonem

Rok 2021 by měl přinést premiéru zcela nové modelové řady vozů značky Lamborghini. Chystá se totiž čtyřdveřový supersedan. Že to není u Lamborghini nic nového? Jak se to vezme, plány na podobné auto jsou staré už deset let, vždyť koncept Lamborghini Estoque se představil v Paříži v roce 2008. Před více než devíti lety.

Pro italskou značku patřící do koncernu Volkswagen bude důležitá především ziskovost projektu. Asi nikoho nepřekvapí, že Lamborghini pro podobné auto nemá k dispozici platformu, takže bude muset sáhnout do koncernového skladu. Jedna možnost tu ale je, platforma MSB od Porsche, kterou má třeba nová Panamera.

Doporučujeme: Galerie: 16 šílených interiérů, ve kterých jde ergonomie stranou

Modulární platforma pro vozy s motorem vpředu podélně a pohonem zadních kol slouží také jako základ novému Bentley Continental. Naproti tomuto sedanu Lamborghini, který ještě nemá jméno, se připravuje rovněž SUV Urus, ale to dostane platformu MLB Evo určenou například pro Porsche Cayenne.

Jak píše britský Autocar, projekt je teprve na začátku, ale Lamborghini cítí příležitost na trhu. Díky sdílení platformy a motorů v rámci koncernu se tak podaří ušetřit za vývoj značné prostředky, čímž si výrobce zajistí dobré marže a ziskovost. Stejně jako SUV Urus se zřejmě i čtyřdveřový sedan dočká plug-in hybridní verze. Na diesel už zapomeňte, při tom právě v souvislosti s konceptem Estoque se mluvilo o motoru V12 TDI. Ale to už je devět let zpátky a doba se mění.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?