Citroën se vzdá hatchbacku. Nové C4 bude SUV a přijede už za měsíc

11.05.2020
přidejte názor
Autor: Citroën
  • Nová generace Citroënu C4 by se mohla odhalit už příští měsíc, hatchback to ale nebude

  • Francouzi se rozhodli využít koncernovou platformu CMP a postavit na ní SUV

  • Model na sobě představí nový designový směr značky, má přinést lepší prodeje

Možná už za měsíc předvede francouzská automobilka třetí generaci svého modelu Citroën C4. Auto, které před dvěma lety přestala nabízet ale prošlo velkou obměnou. Z klasického hatchbacku nižší střední třídy se stane SUV. Francouzi si od toho slibují hlavně větší atraktivitu pro evropskou klientelu.

„Souhlasil bych s tím, že C-segment byl pro nás velmi tradiční oblastí, ale nastal čas na změnu. Chceme předvést auto, které bude vyvážené z hlediska dostupnosti, praktičnosti a komfortu. A také přinese přitažlivější design,“ řekl o chystaném Citroënu C4 nový šéf automobilky Vincent Cobée magazínu Auto Express.

Citroën C4 Cactus vs. 2CV 6: Je libo koberec či kachnu?
Přečtěte si také:

Citroën C4 Cactus vs. 2CV 6: Je libo koberec či kachnu?

Třetí C4, které v těchto dnech prochází poslední fází utajeného testování, ponese nový designový jazyk francouzské automobilky. „Zákazníci chtějí změnu vzhledu a příchod nové generace C4 je pro nás ideálním způsobem, jak jim předvést naši kreativitu. Auto, které ukážeme, má úplně novou tvář. Pomáhá ji i nový design světel, jenž vychází z konceptu 19_19,“ dodal Laurence Hansen, produktový šéf Citroënu.

Značka pro stavbu vozu využila podvozkovou platformu CMP určenou pro menší vozy. Ta umožňuje instalaci nejen klasických motorů, ale i hybridních systému nebo čistě elektrického pohonu. C4 tedy zřejmě přinese stejný systém jak elektromobil e-2008.

I Citroën spouští elektrickou ofenzívu. První modelem je SUV C5 Aircross Hybrid
Přečtěte si také:

I Citroën spouští elektrickou ofenzívu. První modelem je SUV C5 Aircross Hybrid

Citroën už delší čas experimentoval s malými SUV a crossovery, jde například o modely C3 Aircross nebo C4 Cactus. Nové C4 by mohlo některé modely nahradit. Automobilka na něj teď upíná pozornost, protože vozy kategorie SUV, o které je v Evropě stále silnější zájem, mohou přinést potřebné peníze do rozpočtu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?