Celá francouzská vesnice dostane elektromobily i nabíječky zdarma

27.07.2020
2 nové názory
Autor: Renault
  • Tři roky budou obyvatelé francouzské vesničky Appy testovat elektrické Renaulty Zoe

  • Stali se totiž součástí projektu, který má propagovat každodenní využitelnost aut do zásuvky

  • Automobilka dodá každému domu i nabíječku, ve vesnici žije ale jen 25 obyvatel

Francouzská automobilka Renault si vybrala malou francouzskou vesnici Appy ke svému elektrickému projektu. Rozhodla se půjčit každé domácnosti elektrický model Zoe spolu s domácí nabíječkou. Mnoho aut to ale nebude. Ve vesnici žije trvale jen 25 obyvatel.

„Obyvatelé Appy budou jezdit se svými vozy Zoe tři roky a sdílet s námi své dojmy a zkušenosti. Je to první projekt, který nám pomůže lépe porozumět tomu, co zákazníci chtějí a potřebují, když elektromobily používají každý den. Navíc to bude znamenat konec mýtům o vlastnictví auta do zásuvky,“ předpovídá Renault ve své zprávě.

Reálný dojezd elektromobilů klesne v zimě až o čtvrtinu, ukázal velký test
Přečtěte si také:

Reálný dojezd elektromobilů klesne v zimě až o čtvrtinu, ukázal velký test

Appy patří k odlehlejším místům Francie. Nachází se nedaleko hranic se Španělskem a Andorrou, v horském terénu Pyrenejí. Nejbližším větším městem je Andorra la Vella, která leží asi 75 kilometrů odsud. Lidem by tedy měl pohodlně stačit proklamovaný dojezd až 390 kilometrů na jedno nabití. Otázkou je, jak bude elektromobil fungovat v horském terénu.

Vesnice už dostala ke své ceduli se jménem další, která ji prohlašuje za „vesnici elektrických automobilů“. Testování možná pomůže přilákat francouzské novináře a zviditelnit třeba i čtyři místní penziony. A jednoznačně také vylepší vozový park ve vsi. Podle záběrů z Google Street View mají obyvatelé k dispozici třeba starou dodávku Renault, Citroën Berlingo první generace, Suzuki Samurai nebo Mercedes-Benz 190 z konce osmdesátých let.

RadekHlavaty (neregistrovaný)
Já bych se do takového testování také klidně zapojil :-D Jezdit zadarmo v elektromobilu, proč ne :-) . Já o něm také uvažuji, ale je to pro mě velká neznámá, tak bude ještě asi chvíli trvat, než se pro jeho koupi odhodlám. Už mám ale trochu víc jasno v jeho nabíjení. Zjistil jsem totiž, že bych si mohl přes https://www.trienergo.cz/nabijeci-stanice-pro-elektromobily/ pořídit vlastní nabíjecí stanice pro elektromobily, což by výrazně zpříjemnilo jeho užívání :-) .
mmichalll (neregistrovaný)
A vysledky spokojnosti zakaznikov budu kde? Budu aj presne take ako ich ludia poslali? Alebo ich upravia k "obrazu svemu" ? Som fakt zvedavy ci este voboec niekedy o tom budeme pocut realne veci alebo len PR zvasty a propagandu.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?